Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Turcan: Guvernul se pregăteşte să modifice Legea responsabilităţii fiscal-bugetare

Guvernul se pregăteşte să modifice Legea responsabilităţii fiscal-bugetare deoarece nu se poate încadra în limitele de deficit prevăzute de regulamentul Comisiei Europene, a declarat, miercuri, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.01.2019 - 13:50

Ea a menţionat că la Ministerul Finanţelor se află în dezbatere publică un proiect de modificare a Legii responsabilităţii fiscale care dă posibilitatea "să se umble" la cheltuielile instituţiilor care au produs devieri de la deficit, iar administraţiile publice locale vor avea de suferit.

"Atrag atenţia asupra unui proiect de lege care se află, în momentul de faţă, în dezbatere publică la Ministerul Finanţelor şi în care Guvernul se pregăteşte să modifice Legea responsabilităţii fiscal-bugetare prin care, admiţând că nu se poate încadra în limitele de deficit prevăzut de regulamentul Comisiei Europene, dă posibilitatea automat să se umble la cheltuieli exact la instituţiile care au produs devierea de la deficitul în care România trebuie să se încadreze. Întreb retoric: care sunt aceste instituţii unde s-a produs devierea? Din nefericire, vom constata că se va umbla la anvelopa salarială şi, în acelaşi timp, că administraţiile publice locale vor avea de suferit. În felul acesta fac o somaţie publică la adresa Guvernului să nu se mai joace cu proiectul de buget pe 2019 şi să-şi respecte angajamentele cu privire la administraţiile publice locale cărora să li se lase toate veniturile din impozitul de venit la nivel local, astfel încât să poată să dea drumul la investiţii", a afirmat Turcan, la Parlament.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, Guvernul trebuie să lase veniturile la nivelul administraţiei publice locală, astfel încât acestea să poată să-şi acopere cheltuielile, să facă investiţii şi să acceseze fondurile europene.

În opinia lui Turcan, nu există altă explicaţie decât "incompetenţa" pentru faptul că Guvernul nu a trimis încă bugetul de stat în Parlament.

"Ei livrează o minciună că nu au buget pentru că Opoziţia a pus piedici, ceea ce este o aberaţie pentru că bugetul putea să vină în Parlament aşa cum prevede legea la 15 noiembrie, şi că CSAT nu a dat aviz. Proiectul a plecat spre CSAT în decembrie, pe când bugetul trebuia să vină în 15 noiembrie. Acest Guvern, aşa cum vedem şi declaraţiile premierului, se descurcă bine, are majoritate guvernamentală şi întreb retoric: de ce nu au transmis bugetul pe 2019? Nu există altă explicaţie decât incompetenţă şi incapacitatea propriu-zisă ca pe legislaţia actuală să-şi respecte angajamentele făcute fără număr, pentru că ei sunt în plină campanie de mituire a populaţiei", a susţinut Raluca Turcan.

Comentarii

loading...