Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: arhivă

Turcan explică motivul pentru care PNL a decis să-și asume răspunderea pe buget

Continuă războiul dintre PSD și PNL, pe tema asumării răspunderii pe Legea bugetului de stat, de data aceasta cu vicepremierul Raluca Turcan în prim-plan.

Share

Redacția Online 0 comentarii

17.12.2019 - 22:54

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că liberalii au decis să-şi angajeze răspunderea pe bugetul de stat, având în vedere faptul că în Parlament s-a dovedit că există "lipsă de responsabilitate şi de angajament pe termen lung a celor din PSD şi o lipsă de mobilizare la maximum din partea partidelor care susţin în momentul de faţă Guvernul", informează Agerpres.

"Guvernul Orban a solicitat preşedinţilor celor două Camere să amâne dezbaterea unor proiecte cu impact bugetar până când ştim exact pe ce piloni se poate construi bugetul de anul viitor şi care este, în sine, stabilitatea economiei româneşti, pentru că sunt unele proiecte bune care, dacă nu sunt adoptate într-un moment în care economia să le susţină, e foarte posibil să conducă (...) la inflaţie, devalorizarea leului şi scăderea puterii de cumpărare. Exact cum s-a întâmplat şi cu măsurile luate de PSD, unele creşteri de venituri, dar, pentru că nu au fost susţinute de creşterea economiei au ajuns să genereze pe fond scăderea puterii de cumpărare. Acest demers al PSD-ului este unul de şicanare şi constituie, dacă vreţi, un argument în plus pentru o decizie la care noi nu doream neapărat să recurgem, şi anume de a ne angaja răspunderea pe bugetul de stat. Am decis să mergem pe această variantă tocmai pentru că s-a dovedit că în Parlament există lipsa de responsabilitate şi de angajament, dacă vreţi, pe termen lung a celor din PSD şi, din nefericire, şi o lipsă de mobilizare la maximum din partea partidelor care susţin în momentul de faţă Guvernul ", a declarat Raluca Turcan, marţi, la postul tv Realitatea Plus.

Întrebată despre varianta trecerii bugetului prin Parlament în urma unui vot al unei majorităţi favorabile PNL, vicepremierul liberal a explicat: "Este riscant, pentru că majoritatea nu este una solidă pe care o avem acum, ne despart doar cinci voturi şi este foarte posibil ca pe nişte proiecte care sună bine, ca pe nişte proiecte pe care oamenii le gândesc din perspectivă electorală să se creeze alianţe de conjunctură care să-ţi măcelărească bugetul şi aşa construit pe nişte piloni fragili şi să ajungi ca, de la o faptă bună, sau nişte măsuri bune (...) să faci rău, de fapt, pe termen lung oamenilor".

Comentarii

loading...