Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tudorel Toader, răspuns la intervenția președintelui Iohannis

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, îi răspunde președintelui Klaus Iohannis în legătură cu activitatea procurorilor.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 07.03.2018 - 13:41

Tudorel Toader a publicat un răspund pe profilul personal de Facebook:

Pentru corecta informare a opiniei publice:

Art.132 din Constitutie prevede ca" procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului justitiei".

Nimeni nu a afirmat ca procurorii isi desfasoara activitatea sub controlul ministrului justitiei!

Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat că se face o confuzie deliberată între sensul de autoritate și de subordine a ministerului Justiției:

A devenit un obicei in Romania să se dezbată intens statutul procurorului. In aceste discutii se invoca frecvent articolul din Constitutie care stabileste ca activitatea procurorilor se desfasoara sub autoritatea Ministrului Justitiei.

Vreau sa fiu clar aici: sintagma e „sub autoritatea ministrului justitiei" si in niciun caz „in subordinea ministrului justitiei".

Se face in mod deliberat o confuzie intre aceste doua sensuri, pentru a se induce ideea unui control mult mai amplu asupra procurorilor. E doar o incercare de a slabi independenta procurorilor si de a legitima supunerea lor sub politic, fapt inacceptabil, a declarat președintele Iohannis în discursul ținut cu ocazia bilanțului Ministerului Public.

Comentarii

loading...