Tudorel Toader: "Încă mai sper că preşedintele va respecta decizia CCR"

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, dumnică seara, că, în ceea ce-l priveşte, el încă mai speră, încă mai crede că preşedintele Klaus Iohannis va respecta decizia CCR în ceea ce o priveşte pe Laura Codruţa Kovesi şi va emite decretul de revocare.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 01.07.2018 - 21:59

„Orice decizie a CCR produce efecte juridice de la momentul publicării ei în Monitorul Oficial, fără vreun termen de gândire, citire, înţelegere, pentru că nivelul la care purtăm discuţia, prezumă faptul că înţelegem de îndată, faptul că ştim obligativitatea deciziilor CCR. Încă mai sper, încă mai cred că preşedintele va respecta respectiva decizie, pentru că nu ne putem alinia de exemplu altui stat care e mult contestat şi criticat, Polonia, pentru neaplicarea deciziilor Curţii Constituţionale. Eu cred cu convingere că suntem încă într-o întârziere de punere în aplicare a deciziei şi nu cred că cel mai înalt demnitar al acestui stat nu va respecta decizia(…) pentru că este vorba despre modul în care noi ne reprezentăm ca stat de drept în familia europeană", a declarat Tudorel Toader, la Antena 3.

Întrebat ce se întâmplă dacă Klaus Iohannis refuză să pună în aplicare decizia CCR, Toader a spus că miza nerespectării deciziei CCR e mult mai mare decât conflictul în sine dintre ministrul Justiţiei şi preşedinte.

Comentarii