Tudorel Toader: "CSM a cosmetizat ce a spus Kovesi în ședința Consiliului"

Tudorel Toader le dă replica procurorilor din CSM și îi acuză pe aceștia că nu au făcut nimic altceva în motivarea lor decât să ”cosmetizeze” ceea ce a spus șefa DNA în timpul ședinței Consiliului.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 16.03.2018 - 22:14

Nu se poate angaja răspunderea procurorului cu funcţie de conducere pentru un act întocmit personal de procurorul din subordine, potrivit motivării avizului negativ dat de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA. Tudorel Toader le dă replica procurorilor din CSM și îi acuză pe aceștia că nu au făcut nimic altceva în motivarea lor decât să ”cosmetizeze” ceea ce a spus șefa DNA în timpul ședinței Consiliului.

”Eu am primit de ieri textul motivării. Când eram la momentul dezbaterii din CSM, președintele secției de procurori a spus: ”Am încercat să creăm aparența de imparțialitate!”. Acum, dacă vin la motivare, am citit și eu. Prin motivare au încercat să creeze aparența de justificare a avizului negativ. Ei au reluat ce am spus eu, în prima parte, apoi susținerile procurorului DNA, în a doua parte, iar în partea a treia au cosmetizat susținerile acesteia. La dezbaterea din CSM, Laura Codruța Kovesi a spus: ”De unde să știu eu ce vor decide judecătorii CCR la conflictul juridic de natură constituțională?!” Eu i-am zis că nu trebuie să ne spună CCR, ci învățăm în facultate, dacă nu în anul I, în anul III. CSM ne spune, cu aproape aceleași cuvinte ce a spus procurorul - șef. Asta echivalează cu o necunoaștere a atribuțiilor de serviciu.

CSM le-a sucit și le-a luat de bune, în rest nu a prezentat nimic. Nu se poate să ai un dosar atât de important, cu impact social, (n.r. dosarul Microsoft) să se prescrie și să vină procuroprul șef și să spună că a venit Înalta Curte și a schimbat. Eu nu cred că se acceptă ideea că Înalta Curte modifică legea, ci o clarifică. Am citit cu atenție toate răspunsurile la cele 20 de puncte, ele sunt în oblgindă, ce a susținut Kovesi, CSM spune că e bine așa. Cum e bine așa? Când toată țara vede ce face un procuror și tu te duci cu ele de mână să îi aperi reputația?”, a spus Tudorel Toader.

Comentarii