18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăTribunalul Iaşi a suspendat măsurii de excludere a viceprimarului PSD

Tribunalul Iaşi a suspendat măsurii de excludere a viceprimarului PSD

Judecătorii Tribunalului Iaşi au admis, miercuri, cererea formulată de viceprimarul Gabriel Harabagiu cu privire la excluderea sa din PSD la începutul acestui an.

Instanţa a suspendat executarea hotărârii PSD de excludere a lui Harabagiu din partid până la soluţionarea definitivă a litigiului înregistrat la Tribunalul Iaşi de către viceprimarul municipiului.

Hotărârea Tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Viceprimarul Gabriel Harabagiu susţine că a cerut Tribunalului nu doar suspendarea deciziei de excluderii din partid, ci şi anularea actului respectiv.

El susţine că, în momentul excluderii sale din PSD, i s-a încălcat dreptul la apărare şi că s-a comis un abuz. Harabagiu afirmă că a aflat despre şedinţa Comisiei de Etică a PSD Iaşi, în care s-a decis excluderea sa, cu doar câteva ore înainte de întrunire.

Pe 10 aprilie, tot Tribunalul Iaşi i-a admis lui Gabriel Harabagiu cererea de suspendare a ordinului prefectului privind încetarea mandatului acestuia de consilier, după excluderea sa din PSD. Astfel, el a putut revenit în funcţia de viceprimar.

Primarul Mihai Chirica şi viceprimarul Gabriel Harabagiu au fost excluşi din PSD la începutul acestui an, pentru atacurile repetate la adresa partidului şI a liderului formaţiunii Liviu Dragnea.

 

Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă