Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trei partide propun o lege care să anuleze majoritatea amenzilor din timpul stării de urgență

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că partidul său, împreună cu PSD şi Pro România, a elaborat un proiect de lege prin care să fie anulate, în mod automat, majoritatea amenzilor date în perioada stării de urgenţă.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

07.05.2020 - 11:12

Proiectul de lege elaborat de cele trei partide vine ca urmare a deciziei CCR care stabilise că amenzile aplicate pe baza Ordonanțelor militare sunt neconstituționale. În mod normal, dacă nu există o lege care să stabilească altfel, cetățenii care au fost amendați trebuie să ceară anularea acestor amenzi în justiție.

"Am luat act de decizia CCR de a declara neconstituţionale amenzile aplicate cetăţenilor pe timpul stării de urgenţă. Constatând că sunt peste 300.000 de amenzi şi anularea lor depinde de o decizie a instanţei, ALDE, PSD şi Pro România au elaborat un proiect de lege care să anuleze în mod automat aceste amenzi, fără a mai fi nevoie de a merge în instanţă. Asta îi va scuti pe cei 300.000 de români să aglomereze instanţele, să piardă timp şi bani, să blocheze activitatea instanţelor şi să crească riscul de infectare cu coronavirus. Vom excepta contravenţiile primite pentru încălcarea măsurii de carantină, tulburarea ordinii publice şi alte fapte în care viaţa persoanei a fost tulburată", a anunțat, miercuri seară, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, într-un mesaj postat pe Facebook.

Comentarii

loading...