Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Traian Băsescu, sfaturi pentru Iohannis: Să propună un pact de coabitare cu Dăncilă

Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a sfătuit pe şeful statului Klaus Iohannis să îi propună premierul Viorica Dăncilă semnarea unui pact de coabitare, în contextul în care blocajul între Preşedinţie şi Guvern „din exterior se vede groaznic”, citează Mediafax.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.09.2018 - 13:00

„Toate instituţiile se bat cu toate instituţiile, iar blocajul între colobararea între Preşedinţie şi Guvern este extrem de dăunătoare şi ţine lucrurile blocate, pe de o parte în interior, iar din exterior vă pot asigura că se vede groaznic. Se vede o ţară care nu e gestionată, care nu are direcţie şi obiective. Iar aici, să nu se supere preşedintele Iohannis, dar putea să mă urmeze, pentru că ştia foarte bine despre PSD că nu are reguli, iar când un partid nu are reguli pentru a acapara puterea, trebuie să faci un lucru simpli, să impui reguli, iar regulile puteau fi impuse între preşedinte şi premier. Fără un protocol între preşedinte şi premier nu merge şi se vede acum. Domnul Iohannis trebuie să îi propună doamnei Dăncilă un pact de coabitare”, a declarat vineri Traian Băsescu, în discursul său susţinut la Şcoala de vara a Organizaţiei de Tineret a PMP care se desfăşoară la Neptun.

Acesta i-a reamintit lui Klaus Iohannis de pactul de coabitare pe care l-a semnat el cu fostul premier Victor Ponta, în perioada guvernării USL.

„Vă aduc aminte în perioada mea de un USL care câştigase alegerile cu 60%, am făcut un protocol de coabitare, iar după două zile de la semnare era la Bruxelles depus la preşedintele CE şi se vedea cine ce a făcut. Şi uite ţara a putut fi ţinută pe o linie consecventă în ce priveşte politicile europene, dar şi evoluţiile interne. Acum nu spun că asta trebuie să fie o soluţie obligatorie. Când ai un guvern responsabil se poate guverna în baza legilor şi Consituţiei, însă când ai un partid care guvernează ca PSD, nicio măsură nu este o exagerare, pentru că acesta e PSD, un partid dezastruos pentru ţară. Apropo de acest lucru, un PSD care nu are Opoziţie este un PSD lăsat liber. Neţinut în chingi guvernnul, neţinut partidul sub presiune, nu înseamnă decât introducerea în totalitate a liberului arbitru pe care PSD îl practică în guvernare, putere exercitată fără reguli”, a conchis Băsescu.

Comentarii