Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Traian Băsescu: Laura Codruța Kovesi minte cu nerușinare. A făcut din DNA moșia ei

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că şeful statului, Klaus Iohannis, ar trebui să o schimbe cât mai repede pe Laura Codruţa Kovesi, dacă ţine la DNA, sau să o păstreze cu mandatul de a îndrepta ceea ce a stricat la DNA şi de a scăpa de procurorii slugi.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 05.02.2018 - 11:08

Băsescu s-a lansat în atacuri la adresa şefei DNA, spunând că i s-a urcat puterea la cap, că administrează DNA în favoarea intereselor ei de publicitrate şi că minte cu neruşinare.

„A făcut un efort formidabil în 2015 şi la începutul lui 2016 să-i dovedească lui Iohannis că poate fi utilă. A fost perioada cea mai neagră a DNA, când foarte mulţi oameni au fost arestaţi degeaba. A obţinut al doilea mandat la DNA. Nu conta că distruge oameni. (...) A decredibilizat instituţia. Administrează DNA în favoarea intereselor ei de publicitate. Azi am văzut-o minţind cu neruşinare la Euronews, unde spunea că prin noile legi, procurorii au fost subordonaţi politic. Prin aceste legi noi e întărită independenţa magistraţilor”, a declarat Traian Băsescu la România Tv.

Referitor la dosarul Microsoft, fostul șef al statului a spus că Laura Codruţa Kovesi ar fi trebuit să ştie că cei opt miniştri pentru care s-a cerut urmărire penală nu mai îndeplineau condiţiile pentru a fi cercetaţi. Băsescu a adăugat că, dacă preşedintele României ţine la Direcţia Naţională Anticorupţie, ar trebui să o schimbe repede pe Kovesi, iar ministrul Justiţiei - să ia atitudine.

„Urgenţa numărul 1 privind DNA e reabilitarea credibilitatea instituţiei, pentru că au avut atâtea eşecuri în ulrima perioadă, încât ceva trebuie să se întâmple acolo. Trebuie adusă DNA măcar la valoarea pe care o avea în perioada lui Morar, când nu prea plecau dosare fără probe consistente. Ce se întâmplă acum cu dosarele este inacceptabil”, a subliniat Băsescu.

Fostul preşedinte a revenit, însă, asupra afirmaţiilor sale şi a spus că Iohannis ar trebui, totuşi, să o păstreze pe Kovesi în funcţie, cu mandatul de a îndrepta ce a stricat şi ca să înlăture procurorii slugi. „Sincer, ea a stricat mentalitatea, să o indrepte. Una din marile greşeli a fost şi acel arogant . A făcut din DNA moşia ei. Ar fi bine să o ţină cu mandatul să îndrepte ce a stricat – să-şi înlature procurorii slugi”, a mai spus Băsescu

Comentarii