Traian Băsescu, avertisment pentru partidele de dreapta

Traian Băsescu, a declarat, joi seară, la un post TV, că alegerile europarlamentare de anul viitor ”vor fi un dezastru pentru partidele de dreapta, dacă nu se găseşte o soluţie politică”, afirmând că este necesară o ”mare alianţă”.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

25.05.2018 - 12:59

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, joi seară, la B1 TV, că alegerile europarlamentare de anul viitor ”vor fi un dezastru pentru partidele de dreapta, dacă nu se găseşte o soluţie politică”, afirmând că este necesară o ”mare alianţă”. Această construcţie politică ar trebui să se rodeze până la alegerile prezidenţiale, altfel ”ai surpriza că te trezeşti cu Dragnea preşedinte”.

”M-aş referi la europarlamentare care vor fi un dezastru pentru partidele de dreapta, dacă nu se găseşte o soluţie politică, pentru că vom merge fiecare cu resursele lui, încercând unii – cum e PMP - să obţină un rezultat mai bun decât la alegerile trecute. Fiecare va încerca să obţină mai mult decât data trecută, însă europarlamentarele vor fi un test formidabil şi o poză limpede a potenţialului pe care îl au partidele care se opun alianţei PSD-ALDE”, a spus Traian Băsescu, potrivit news.ro.

”Deosebirea între aceste partide şi cele din alianţa actuală este că stau mult mai prost cu structurile, ori punându-le pe toate la loc, printre altele, au şansa să acopere toate localităţile”, a mai spus Băsescu, vorbind despre faptul că la europarlamentare va fi un vot de listă la nivel naţional.
Fostul preşedinte al României a afirmat că ”trebuie o mare alianţă pe dreapta în care să intre toate partidele parlamentare şi neparlamentare”.

”Cele care au 2, 3 procente sunt binevenite. Altfel, lăsăm PSD la guvernare încă un mandat”, a mai declarat Băsescu.

Acesta a vorbit despre faptul că structura politică ce va include toate partidele care se opun coaliţiei PSD-ALDE ar trebui să se rodeze până la alegerile prezidenţiale, întrucât Klaus Iohannis nu poate câştiga singur alegerile.

”Nu poate, sau este un risc uriaş: să ai surpriza că te trezeşti cu Dragnea preşedinte sau cu un om al lui Dragnea. Nu poate pentru că vectorul politic al PSD este foarte puternic”, a afirmat Traian Băsescu.

Întrebat despre liderul politic al alianţei partidelor de dreapta, Băsescu a spus că există ”două – trei nume”, dar a afirmat că nu va fi el.

”Eu, pentru că nu vreau, şi Orban pentru că nu poate”, a precizat liderul PMP adăugând că după încheierea actualului mandat se va retrage din viaţa politică.

Comentarii