14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăTraian Băsescu, avertisment pentru partidele de dreapta

Traian Băsescu, avertisment pentru partidele de dreapta

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, joi seară, la B1 TV, că alegerile europarlamentare de anul viitor ”vor fi un dezastru pentru partidele de dreapta, dacă nu se găseşte o soluţie politică”, afirmând că este necesară o ”mare alianţă”. Această construcţie politică ar trebui să se rodeze până la alegerile prezidenţiale, altfel ”ai surpriza că te trezeşti cu Dragnea preşedinte”.

”M-aş referi la europarlamentare care vor fi un dezastru pentru partidele de dreapta, dacă nu se găseşte o soluţie politică, pentru că vom merge fiecare cu resursele lui, încercând unii – cum e PMP – să obţină un rezultat mai bun decât la alegerile trecute. Fiecare va încerca să obţină mai mult decât data trecută, însă europarlamentarele vor fi un test formidabil şi o poză limpede a potenţialului pe care îl au partidele care se opun alianţei PSD-ALDE”, a spus Traian Băsescu, potrivit news.ro.

”Deosebirea între aceste partide şi cele din alianţa actuală este că stau mult mai prost cu structurile, ori punându-le pe toate la loc, printre altele, au şansa să acopere toate localităţile”, a mai spus Băsescu, vorbind despre faptul că la europarlamentare va fi un vot de listă la nivel naţional.
Fostul preşedinte al României a afirmat că ”trebuie o mare alianţă pe dreapta în care să intre toate partidele parlamentare şi neparlamentare”.

”Cele care au 2, 3 procente sunt binevenite. Altfel, lăsăm PSD la guvernare încă un mandat”, a mai declarat Băsescu.

Acesta a vorbit despre faptul că structura politică ce va include toate partidele care se opun coaliţiei PSD-ALDE ar trebui să se rodeze până la alegerile prezidenţiale, întrucât Klaus Iohannis nu poate câştiga singur alegerile.

”Nu poate, sau este un risc uriaş: să ai surpriza că te trezeşti cu Dragnea preşedinte sau cu un om al lui Dragnea. Nu poate pentru că vectorul politic al PSD este foarte puternic”, a afirmat Traian Băsescu.

Întrebat despre liderul politic al alianţei partidelor de dreapta, Băsescu a spus că există ”două – trei nume”, dar a afirmat că nu va fi el.

”Eu, pentru că nu vreau, şi Orban pentru că nu poate”, a precizat liderul PMP adăugând că după încheierea actualului mandat se va retrage din viaţa politică.

Cele mai citite

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...

Clotilde Armand vrea blocuri pe spațiile verzi de lângă Lacul Băneasa. Nicușor Dan închide ochii la PUZ-ul fostei colege de partid

Informații despre un plan urbanistic zonal (PUZ) dat de Primăria Sectorului 1, prin care se aprobă construirea de blocuri pe un spațiu verede, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă