23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăTraian Băsescu acceptă să fie audiat la Comisia SRI, dar cu anumite...

Traian Băsescu acceptă să fie audiat la Comisia SRI, dar cu anumite condiții

Fostul șef al statului a precizat însă că dorește ca, înainte de a se prezenta la Comisia SRI, această structură parlamentară să îi audieze pe fostul prim-adjunct al directorului SRI, generalul (r) Florian Coldea, precum și pe fostul director al SRI, George Cristian Maior – în prezent ambasador în SUA.

“Mă voi duce, categoric, dar aştept să-i cheme pe Coldea, pe Maior, pe Dumbravă (generalul  Dumitru Dumbravă – n.r.) să-şi epuizeze tot ce are de povestit; mai sunt mulţi alţii şi după ei, mă duc, o să mă duc şi eu”, a declarat Traian Băsescu, întrebat dacă se va prezenta la Comisia de control al activităţii SRI pentru a fi audiat.

 
 
 
 

Fostul şef al statului a susținut că actuala Comisie parlamentară SRI nu reușește să scoată la iveală informații esențiale.

“Nu, nu, nici vorbă, nu se spun lucruri esenţiale. Pescuiesc, aşa, să vadă ce o ieşi, după care se duc supuşi la SRI, care le dă un general sau un colonel să le descifreze ce au spus unii şi alţii în comisie. Deci, nimic deosebit faţă de ce se întâmpla cu fosta comisie. Şi, probabil, foarte curând, dă colţul ierbii şi încep să le pună facilităţile de cazare ale SRI-ului la dispoziţie celor din Comisia SRI, e şi ăsta un mic subiect. Poate le mai face câte o invitaţie, mai prin Deltă, mai prin… Ştiu eu, nu ştiu, am făcut o aluzie doar”, a comentat Traian Băsescu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă