Toni Greblă va reprezenta Guvernul la CCR pe conflictul completelor de cinci judecători

Secretarul general a Guvernului, Toni Greblă, va susţine, miercuri la CCR, punctul de vedere al Executivului privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) referitor la formarea completelor de cinci judecători.

Share

Rl online 0 comentarii

06.11.2018 - 19:21

Toni Greblă a confirmat, marţi, pentru Mediafax, că va fi prezent la şedinţa publică de miercuri a CCR, care va începe la ora 10.00.

"Cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte", este singurul punct pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Curţii, publicată pe site-ul instituţiei.

Pe 2 octombrie, premierul Viorica Dăncilă a sesizat CCR în legătură cu existenţa unui conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) cu privire la formarea completelor de cinci judecători de la instanţa supremă.

Controversele au început după ce a intrat în vigoare Legea 304/2004 de modificare a legii privind organizare judiciară. Aceasta prevede că vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi preşedintele Secţiei Penale nu mai conduc completele de 5 judecători, ci toţi magistraţii din complet sunt traşi la sorţi.

Comentarii