3.9 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomePoliticăTomac zice că fără mască e ca și cum ai dezerta

Tomac zice că fără mască e ca și cum ai dezerta

 „În slujba cui este agentul fără mască? Libertatea de exprimare și dreptul de a protesta pașnic sunt valori care definesc democrația și este vital să le apărăm cu orice preț. Mai mult, libertatea de mișcare este una din libertățile ce stau la baza Uniunii Europene. Este esențial să veghem ca aceste drepturi fundamentale să nu fie afectate și îngrădite, dar ce putem face atunci când trăim vremuri atât de dure generate de pandemie, iar unii cetățeni deturnează sensul cuvântului libertate și îl pun în slujba teoriilor conspirației? În mod normal, oamenii sunt îndreptățiți să-și exprime nemulțumirea că nu au soluții pentru a-și păstra locurile de muncă, au dreptul să critice guvernul pentru măsuri întârziate legate de testare și de subvențiile acordate celor afectați de criza de sănătate”, transmite Eugen Tomac, europarlamentar PMP.

El afirmă că, chiar și în vreme de pandemie, statul are obligația să fie transparent și să comunice cât mai mult.

„Nu pot, însă, să-i înțeleg pe oamenii care ies în strada și protestează, când spitalele sunt pline de bolnavi și avem peste 23 000 de morți din cauza Covid în decurs de un an, iar aproape un milion de cetățeni au fost infectați cu virusul ucigaș. A scoate masca și a-i da foc, a încuraja nesupunerea în această perioadă, precum și nerespectarea regulilor sunt totuna cu a dezerta și a te transforma într-un agent al dezinformării. Acești oameni sunt victima perfectă a celor care, cu bună știință, deformează realitatea și construiesc teorii ale conspirației pentru că astfel pot mult mai ușor manipula mase de oameni, dispuși să creadă orice mai puțin adevărul”, adaugă Tomac.

Europarlamentarul PMP cere autorităților să comunice convingător

„Trăim vremuri de război, iar aici statul care pare depășit și-a atins limitele. Îmi pare rău că nu vrea nimeni la vârful său să comunice convingător zi de zi cu cetățenii așa cum ar trebui să facă adevărații lideri care apără democrația, libertățile și luptă în prima linie pentru sănătatea românilor. Au obosit și românii să audă discursul tehnic și fără vlagă al medicului de serviciu Arafat.Vor mesaje clare, măsuri serioase legate de testare și vaccinare, așa cum se întâmplă în toată Uniunea Europeană. Nu lăsați spațiul public să fie confiscat de contestatari mediocri care se bucură de atenție pentru că lipsiți voi, cei mandatați democratic, să apărați libertățile și sănătatea noastră”, conchide Eugen Tomac.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...
00:01:21

Pentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare

Pentagonul, prin purtătorul de cuvânt, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat reporterilor marți (5 decembrie) că a fost încurajat de decizia senatorului american...
Ultima oră
Pe aceeași temă