Tomac: "PSD vrea să fure cât mai mulţi oameni de la PMP"

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat marţi, referitor la proiectul de lege privind statutul aleşilor locali, care se dezbate marţi la CCR, că a contestat iniţiativa deoarece este concepută de PSD pentru a fura cât mai mulţi aleşi locali din partidul pe care îl conduce.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 17.07.2018 - 13:28

"Curtea Constituţională a României va judeca astăzi sesizarea de neconstituţionalitate făcută de grupurile parlamentare ale PMP şi PNL cu privire la modificările aduse Legii nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali. Prin aceasta lege, dată de PSD împotriva PMP, partidul - stat vrea să “fure” cât mai mulţi aleşi locali ai partidului nostru. Practic, prin această lege, PSD vrea să elimine din viaţa politică orice formă de asociere politică şi cere ca orice partid care fuzionează să îşi piardă consilierii locali şi judeţeni. Având în vedere că PMP este singurul partid care, după alegerile locale, a absorbit alt partid – pe UNPR, este evident că această lege antidemocratică şi neconstituţională a fost adoptată împotriva noastră", a afirmat liderul PMP, Eugen Tomac, într-o postare marţi pe Faceboook.

Curtea Constituţională a României (CCR) analizează marţi sesizarea formulată de 80 de parlamentari ai PMP, PNL şi deputaţi neafiliaţi, pentru modificarea adusă legii nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali.

Pe 21 iunie, deputatul PMP Eugen Tomac, a anunţat că va sesiza CCR în legătură cu iniţiativa legislativă de modificarea a Legii privind statutul aleşilor locali. 

Parlamentul a decis că mandatul consilierilor, primarilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene să nu înceteze de drept în cazul în care partidul pe listele căruia au candidat fuzionează cu alt partid. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în calitate de cameră decizională, cu 77 de voturi " pentru", nicio abţinere şi 34 de voturi "împotrivă".

Comentarii