Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rl online

Actualizat: 16.07.2019 - 17:02

Tomac: În faţa unei săli goale, Dăncilă se adresează acum Parlamentului European

Rl online

Actualizat: 16.07.2019 - 17:02

El consideră că Guvernul nu a fost în stare să vină cu niciun proiect nou de interes pentru România şi reproşează că premierul nu a spus nimic despre statul de drept sau valorile care stau la baza UE şi pe care ”guvernul PSD le tratează cu profund dispreţ”. Tomac postează şi imagini din timpul discursului premierului.

”În faţa unei săli goale, Dăncilă se adresează acum Parlamentului European, abordând bilanţul Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene. Fără indoială, la nivel tehnic, incă avem diplomaţi capabili să tină steagul sus şi să încheie o parte din sarcini în mod onorabil.   
 În schimb, Guvernul, reprezentând decidentul politic în această chestiune, nu a fost în stare să vina cu niciun proiect nou de interes pentru România”, scrie Tomac pe Facebook.
  
El spune că în timpul Preşedinţiei noastre, dosare precum Schengen, aderarea la zona euro sau apropierea R. Moldova de UE (unde există peste un milion de cetăteni europeni) nu au fost deloc printre priorităti. 
  
”Nu mai vorbesc de subiecte mai complexe, precum situaţia privind piaţa forţei de muncă din UE, unde avem peste 3,5 milioane de români. Acest dosar nu a figurat nicio zi pe agenda celor şase luni de Preşedinţie. Doamna premier, aici de faţă, nu a spus nimic nici despre statul de drept sau valorile care stau la baza UE şi pe care guvernul PSD le tratează cu profund dispreţ”,susţine liderul PMP.
Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, marţi, în Parlamentul European, bilanţul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi a vorbit despre cele 90 de dosare finalizare, despre 2.500 de evenimente şi reuniuni organizate şi despre adoptarea a 84 de concluzii. ”A fost important să arătăm că instituţiile europene lucrează pentru cetăţeni”, a spus Dăncilă, apreciind că ”România a demonstrat că poate performa cu succes”. Dăncilă s-a declarat un susţinător puternic al proiectului european şi a făcut referire la integrarea României în Schengen şi la înlăturarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Premierul României s-a declarat împotriva Europei cu mai multe viteze şi a susţinut că ”este important să nu existe diferenţe între statele membre, falii care să creeze standarde diferite pentru cetăţenii europeni”.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine