Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preşedintele CNMT, eurodeputatul Tokes Laszlo, consideră că restructurarea artificială a Transilvaniei ar fi similară cu planul de sistematizare al lui Ceauşescu.

Tokes: Restructurarea artificială a Transilvaniei, similară cu planul lui Ceauşescu de sistematizare

Preşedintele CNMT, eurodeputatul Tokes Laszlo, consideră că restructurarea artificială a Transilvaniei ar fi similară cu planul de sistematizare al lui Ceauşescu care ar fi distrus întreaga ţară, susţinând autonomia pe mai multe niveluri a maghiarilor din Transilvania.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 11.03.2018 - 15:23

Tokes Laszlo a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că s-au făcut paşi importanţi în acest an privind autonomia, toate partidele maghiare din România, organizaţiile civice şi bisericile istorice din Transilvania susţinând autodeterminarea maghiarimii.

„Continuăm politica de autodeterminare în Transilvania, respingând acuzaţia de separatism accentuată faţă de noi. Comemorarea de sâmbătă de la Târgu Mureş a fost şi un fel de protest faţă de proiectul de regionalizare artificială a României, ar fi catastrofă restructurarea Transilvaniei în mod artificial şi ar fi similară cu planul de sistematizare al lui Ceauşescu, care ar fi distrus Transilvania şi întreaga ţară. Am dorit să susţinem autonomia Ţinutului Secuiesc şi autonomia pe mai multe niveluri a maghiarilor din Transilvania. S-au făcut paşi importanţi privind autonomia în acest an, toate partidele maghiare din România şi organizaţiile civice susţin autodeterminarea maghiarimii, fiind sprijinite şi de bisericile istorice din Transilvania”, a spus Tokes, citat de Mediafax.

Acesta a precizat că CNS, CNMT şi PPMT doresc o autonomie completă pentru comunitatea maghiară dn Transilvania şi ca UDMR să susţină şi practic, nu doar declarativ, autonomia în Parlament.

Citește totul despre:

#transilvania #tokes #lazi

Comentarii