11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăToader: "Voi trimite solicitarea către președinte indiferent de avizul CSM"

Toader: “Voi trimite solicitarea către președinte indiferent de avizul CSM”

Ministrul Justiției Tudorel Toader a declarat marți, referitor la avizul CSM în cazul lui Felix Bănilă, că acesta este unul consultativ și că va trimite solicitarea către Klaus Iohannis, indiferent de decizia procurorilor, lăsând să se înțeleagă că nu va ține cont de avizul Consiliului.

„Urmează potrivit legii. Dânșii vor redacta avizul, îl vor trimite la MJ, avizul este consultativ, eu voi trimite solicitarea către președintele Republicii, indiferent de aviz, pentru că repet este consultativ”, a spus Tudorel Toader, la ieșirea de la CSM. 

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil, marţi, propunerea Ministerului Justiţiei de numire a lui Felix Bănilă procuror-şef al DIICOT.

“Şi ce dacă a spus preşedintele Iohannis? Ce spune dânsul nu face parte din Biblie. E preşedintele republicii, dar nimeni nu se pricepe la toate. A spus şi dânsul ce i-au spus, probabil, alţii”, a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei s-a referit la declaraţiile preşedintelui referitoare decizia CCR privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi. Klaus Iohannis a spus că procurorii nu pot fi plasaţi în subordinea unui politician.

Tudorel Toader a precizat că autoritatea ministrului Justiţiei nu se referă la implicarea în dosare, ci la administrarea justiţiei.

Cele mai citite

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...
Ultima oră
Pe aceeași temă