Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Toader: Voi solicita de la DNA să ne comunice dacă există delegări şi detaşări în funcţie

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că, luni dimineaţă, va solicita de la DNA să se comunice dacă există delegări şi detaşări în funcţie ale procurorilor, precum şi situaţia exactă a acestora.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 04.08.2018 - 14:53

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că, luni dimineaţă, va solicita de la DNA să se comunice dacă există delegări şi detaşări în funcţie ale procurorilor, precum şi situaţia exactă a acestora.

"Luni dimineaţă, voi solicita de la DNA să ne comunice dacă există delegări şi detaşări în funcţie, precum şi situaţia exactă a acestora. Voi solicita să ne comunice dacă au existat situaţii în care, la momentul delegării sau detaşării, nu erau îndeplinite condiţiile legale. Se va verifica şi dacă este conformă declaraţia unuia dintre procurorii-şefi adjuncţi, în sensul că 'doar 7 sau 8 dintre cei 178 procurori DNA sunt delegaţi. În DNA nu există procurori detaşaţi...'!", a scris Tudorel Toader, sâmbătă dimineaţa, pe pagina sa de Facebook.

Toader a precizat tot pe Facebook, în jurul orei 14.30, că, urmare a promptitudinii procurorului-şef adjunct al DNA, constată că sunt 20, şi nu 7 delegări la DNA, dar aşteaptă răspunsul complet.

”Apreciind promptitudinea procurorului-şef adjunct de la DNA, constat că sunt 20 şi nu 7 delegări. Rămânem în aşteptarea unui răspuns complet!”, a scris Toader.

Călin Nistor a afirmat vineri că, începând de luni, procurorul Marin Nicolae, de la DNA structura centrală, va prelua conducerea biroului teritorial Ploieşti după ce procurorul general Augustin Lazăr a semnat ordinul de delegare.

„Situaţia e una care afectează toată activitatea Direcţiei. Eu, la acest moment, pentru că nu am efectuat control, nu cunosc situaţia reală, dar în această perioadă au fost dispuse măsuri, au fost preluate toate dosarele care vizau membrii familiei Cosma”, a declarat procurorul-şef adjunct al DNA, Călin Nistor, la B1Tv.

Comentarii

loading...