Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Toader: Unii procurori cred că numirea şefului DNA se va face ca în trecut, pe baza unei înţelegeri

Tudorel Toader crede că printre motivele reticenţei înscrierii candidaţilor la şefia DNA se numără şi faptul că, în trecut, numirile au fost făcute pe baza unei înţelegeri politice şi chiar în detrimentul unui aviz negativ al CSM, iar unii cred că acum numirea se va face la fel.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 23.07.2018 - 09:45

Tudorel Toader a precizat, din nou, că, dacă nu se înscrie nimeni, procedura va fi reluată.

„Un nou anunţ, o altă perioadă de înscriere, selecţie, se reia procedura ad literam. Nici la DIICOT nu a fost o concurenţă acerbă. Noi avem în ţară procurori valoroşi, care îndeplinesc condiţiile legale, putând prelua şefia DNA-ului. Nu mă refer la acei procurori de la Braşov care mi-au cerut să suspend deciziile Curţii Constituţionale, care mi-au cerut să aplic recomandările GRECO cu prioritate faţă de legea internă. (...) De ce nu au venit până acum? Nu ştiu nici eu, dar nu uitaţi că numirile precedente au fost făcute, şi folosesc o formulă severă, au fost realizate uneori pe baza unei înţelegeri politice, să nu zic un troc politic. Gândiţi-vă la ultima numire la DNA, nu a fost procedură, nu a fost concurenţă, nu v-aţi alarmat că nu sunt înscrişi, s-a transmis că se reinvesteşte şi atâta tot. Nu uitaţi că altădată numirea s-a făcut în detrimentul unui aviz negativ al CSM. Deci cred că unii dintre procurori au această părere că numirea se va face ca în precedent, pe baza unor înţelegeri", a declarat, luni dimineaţă, Tudorel Toader, citează Mediafax.

Ministrul Justiţiei a dat asigurări că nu se pune problema de un troc politic referitor la noul procuror-şef DNA.

„Pe de altă parte, cine vrea să devină şef la DNA, eu nu cred că nu sunt doritori, dar cei care ar dori să devină procurori-şefi la DNA vor sunt convins că ştiu foarte bine realitatea de acolo, mai bine ca dumneavoastră şi ca mine. Îşi dau seama câtă de multă muncă este necesară pentru a repune DNA în parametrii lui constituţionali, pentru a-l face să funcţioneze normal, pentru a reda încrederea dacă a existat românilor în activitatea pe care o face DNA. Prin urmare, acestea sunt, după părerea mea, motivele prudenţei, rezervei , în înscrierea pentru competiţia de a deveni procuror-şef DNA. Mai avem totuşi ziua de astăzi, când, după părerea mea, vom avea candidaţi”, a conchis Toader.

Luni este ultima zi în care procurorii îşi pot depune candidatura la selecţia organizată de ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Comentarii

loading...