FOTO: Inquam

Toader îi răspunde lui Dragnea: În lipsa urgenței, nu poate fi adoptată o ordonanță de urgență

Tudorel Toader, precizează, sâmbătă, pe Facebook, că o ordonanță de urgență nu poate fi adoptată în lipsa urgenței, notând că va șterge postarea respectivă în termen de o oră, obicei pe care l-a mai practicat și în trecut.

Share

Rl online 0 comentarii

06.04.2019 - 21:09

Deși nu face niciun fel de trimitere la liderul PSD, Toader publică acest mesaj în contextul în care Liviu Dragnea i-a reproșat că nu a dat ordonanțele de modificare a codurilor penale.

"O simpla precizare! În lipsa urgenței, nu poate fi adoptată o Ordonanță de Urgență !", a scris, pe Facebook, Tudorel Toader, precizând, ca post-scriptum, că va șterge postarea într-o oră, citează HotNews.ro

Liviu Dragnea l-a avertizat pe Tudorel Toader că nu mai poate continua așa, anunțând de luni bune ordonanțe, dar fără să facă nimic. "Pentru ce era acest teatru? Domnul Toader să înțeleagă că nu mai poate continua așa. Să înceteze cu atitudinea. Intenția era să intre în dezbatere din ianuarie și să discutăm 3 luni și a tot anunțat că va da ordonanțe. Și nu le-a dat și cred că nu are intenția să le dea. Să termine cu asta. Parlamentul începuse finalizarea după decizia CCR, a fost greșeala PSD că a crezut că vor da unii aceste coduri prin ordonanțe", a declarat vineri Liviu Dragnea, la Călărași, citat de Mediafax.

Liderul PSD a mai spus că decizia este la premier. "Să meargă la Bruxelles cu 7-8 articole, într-o mare umilință. În ceea ce privește codurile, Parlamentul să își urmeze cursul. Aceste legi trebuie să fe finalizate. Guvernul trebuie să se ocupe de programul de guvernare.Nu putem să lăsăm să se discute despre teme parazit luni de zile". Întrebat dacă vrea ca Toader să plece, Dragnea a răspuns: "Nu mă interesează (...) Nimeni nu poate să stea prizonierul acestor teme parazite (...) . Aici doamna premier trebuie să ia o decizie. Vrea să îl mențină, vrea să nu îl mențină, e apanajul ei".

Liderul PSD a mai spus că sunt zeci de acte normative întârzitate de ministrul Justiției.

Comentarii