Toader, Hellvig și șefa CSM marii absenți de la raportul DNA

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 28.02.2018 - 15:41

DNA și-a prezentat, miercuri, raportul de activitate pentru anul 2017. De la eveniment au fost însă și absențe notabile. Evenimentul a avut loc la o zi după ce Codruţa Kovesi a fost audiată de procurorii CSM, aceştia dând aviz negativ cererii de revocare. În timp ce Klaus Iohannis a fost prezent, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şeful SRI, Eduard Hellvig, şi şefa CSM, Simona Marcu, au lipsit.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şeful SRI, Eduard Hellvig, şi şefa CSM, Simona Marcu, au fost printre marii absenți de la bilanțul DNA.

Preşedintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, a remarcat această situaţie, spunând în debutul discursului: ''Nu mă pot abține să nu precizez că particip la al cincilea bilanț DNA și parcă în alți ani masa de la prezidiu era mai lungă și mai încăpătoare. Vremea sau vremurile...?''

Bilanțul DNA a avut loc la o zi după ce Codruţa Kovesi a fost audiată de procurorii CSM, aceştia dând aviz negativ cererii de revocare.

"Mâine aveţi bilanţul, mâine este 28 februarie şi până mâine trebuia să îmi trimiteţi raportul (n.r. - de activitate pe 2017) şi nu l-am primit. Aveţi o explicaţie? Mi-aţi trimis şi o invitaţie şi vă mulţumesc, dar sigur nu voi veni, că eu vin acolo să mă uit la dumneavoastră ca ministru al Justiţiei fără a vă îndeplini obligaţia din lege să îmi daţi raportul. (...) Potrivit legii, raportul se trimite la invitaţi", a spus Toader la şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM în care a fost luată în discuţie solicitarea lui Toader de revocare din funcţie a şefei DNA.

Kovesi a precizat că raportul de activitate al DNA pe anul 2017 i-a fost transmis ministrului Justiţiei în cursul acestei zile.

"Şi eu ce fac, îl citesc la noapte?", a replicat ministrul Justiţiei.

Comentarii