Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Info Puls

Toader despre atitudinea lui Iohannis în cazul Kovesi: Întrebarea e când termină de înţeles

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fost întrebat, sâmbătă, la Suceava, când se așteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să termine de citit motivarea CCR legată de revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.06.2018 - 17:38

”Întrebarea corectă este când va termina de înţeles, pentru că poţi să citeşti ceva şi să nu înţelegi ce citeşti. Când va termina de înţeles, când va termina de deliberat în sensul de a lua o hotărâre sau alta…”, a răspuns ministrul Tudorel Toader, citat de Mediafax.

Ministrul Justiţiei a spus că sigur este un lucru: ”orice decizie a Curţii Constituţionale, că este de admitere sau de interpretare, produce efecte juridice de la momentul publicării în Monitorul Oficial. Adevărul este că efectele sunt de natură diferite după cum este examinată o lege sau alta şi după momentul în care este examinată. Efectul juridic este acelaşi, obligaţiile sunt de la momentul în care se produce efectul juridic. Nu există un termen aici categoric (în a da preşedintele un răspuns - n.r.), pentru că dacă ar exista un termen ar însemna că Legea Fundamentală, Constituţia, îţi permite ca un anumit termen să rămâi în starea de neconstituţionalitate, ceea ce nu e cazul”.

CCR a publicat în 7 iunie motivarea prin care arată că şeful statului şi-a arogat atribuţii pe care nu le are şi le-a îngrădit pe cele ale ministrului Justiţiei, atunci când a refuzat revocarea Laurei Codruţa Kovesi, cerută de Tudorel Toader.

Preşedintele Iohannis a anunţat că va citi motivarea Curţii până o va înţelege, dar va da un răspuns într-un termen rezonabil.

Comentarii

loading...