Foto: Arhivă

Toader a publicat raportul despre DNA. Documentul se bazează pe acte ale Inspecției Judiciare

Ministerul Justiției a publicat, vineri în jurul orei 15, raportul privind activitatea managerială de la DNA, raport pe care se bazează decizia ministrului Toader de a cere revocarea Laurei Kovesi de la conducerea DNA.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.02.2018 - 16:11

Raportul publicat de Ministerul Justiției are 35 de pagini și 11 anexe.

Cele 35 de pagini par să reflecte punctul de vedere al ministrului Justiției, Tudorel Toader.

În acest raport, ministrul Toader se referă și la o vizită a sa, din data de 7 februarie 2018, la sediul Parlamentului European de la Strasbourg.

"A trebuit să lămuresc ceea ce dna Laura Codruța Kovesi a acreditat în mod fals", relatează ministrul Toader cu privire la această vizită.

Pricipalele anexe ale raportului sunt trei documente provenite de la Inspecția Judiciară - două rapoarte ale IJ, din septembrie 2017 și din ianuarie 2018, precum și un comunicat de presă, emis tot de Inspecția Judiciară, în februarie 2018.

Documentele provenite de la IJ se referă la acțiuni de control efectuate de această structură asupra procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și asupra adjunctului acesteia, procurorul Marius Iacob.

"Atât prevenirea cât și combaterea corupției trebuie să continue, însă în conformitate cu statul de drept", subliniază, în raportul său, ministrul Tudorel Toader.

Acest document poartă o ștampilă de înregistrare la cabinetul ministrulu Justiției, purtând data de 22 februarie 2018.

Comentarii