Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Timmermans, atac la PSD. Replica lui Dragnea

Frans Timmermans, candidatul socialiştilor europeni la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, ameninţă Partidul Social Democrat (PSD) din România cu repercusiuni.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.04.2019 - 17:23

Timmermans spune că "un partid care nu respectă statul de drept şi drepturile fundamentale" nu poate aparţine acestei familii politice europene, a spus liderul socialist într-un interviu pentru APA, citat de Agerpres.

În interviul menţionat, Timmermans a insistat că fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a fost pusă sub control judiciar de autorităţile române, va fi susţinută de o majoritate a Parlamentului European pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European, şi a calificat evenimentele din România ca îngrijorătoare.

"Noi am discutat deja personal la Madrid cu (liderul PSD Liviu) Dragnea, (şeful PSE Serghei) Stanişev, (liderul grupului din PE, Udo ) Bullmann şi cu mine, şi i-am spus în mod explicit. Eu l-am întrebat: Vrei să mai fii membru al acestui partid? Atunci trebuie să respecţi regulile jocului. Pentru noi există limite. Un partid care nu respectă statul de drept şi drepturile fundamentale nu aparţine acestei familii", a afirmat Timmermans.

 

Timmermans să se ocupe de campanie electorală în Olanda

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Guvernul de la Bucureşti respectă statul de drept şi a afirmat că "ar fi bine" ca prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans să se ocupe de campanie electorală în Olanda şi nu în România.

"Guvernul respectă statul de drept, văd că e certat pentru ce nu face. Ar fi bine domnul Timmermans să se ocupe de cota partidului pe care-l reprezintă în Olanda sau din care face parte în Olanda. Cred că ar fi mai interesant să facă campanie electorală în Olanda totuşi, nu aici", a declarat Liviu Dragnea, vineri, întrebat despre faptul că Frans Timmermans a avertizat cu excluderea PSD din PES dacă Guvernul şi social-democraţii nu respectă statul de de drept.

"Este vorba de campanie electorală. Marii lideri europeni sunt în campanie electorală şi au transformat România într-o minge electorală pe care o plimbă dintr-un teren în altul pentru a obţine nişte aplauze de la nişte galerii. Vorbim în România despre lupta anticorupţie? S-a vorbit în România despre marile cazuri de corupţie şi de devalizări uriaşe din ţările vest europene? Despre care luptă anticorupţie care este blocată în România e vorba aici? (...) Au fost la Bruxelles şi îmi spunea cineva ca marii specialişti, funcţionari de fapt, nu se uitau pe texte şi aveau o problemă cu mitingul nostru de anul trecut, unde au fost 400.000 de oameni. Despre ce discuţii vorbim? Vorbim despre oficiali europeni care se pe de o parte ne spun că şi ăsta tot standard dublu e, ca nu cumva politicul să se interfereze în Justiţie şi cer să oprească ancheta penală. Cine să meargă să oprească ancheta penală? Cineva din Guvern, din Parlament? Iar pe de altă parte negociază ca la piaţă funcţia de procuror european? Şi noua ne spun să facem cum? Modelul lor sau cum? Vorba românească: Să faci ce zice popa, nu ce face popa, până la urmă", a declarat Dragnea la Călăraşi.

Comentarii

loading...