Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Teodorovici: Se dezumflă şi curentul celor care invocă diferenţele de prognoză ale UE

Ministrul Finanţelor spune că "se dezumflă" şi curentul celor care invocă structuri internaţionale ce au prognoze diferite de cele ale Executivului de la Bucureşti în ceea ce priveşte creşterea economică, subliniind că, din păcate, este o luptă politică ce afectează economia.

Share

Rl online 0 comentarii

13.03.2019 - 13:34

"Vedeţi că uşor-uşor se dezumflă şi acest curent, ca să spun aşa, al celor care tot invocă structurile europene, structuri internaţionale care au diferenţe în prognozele faţă de prognozele pe care le avem şi noi. Am spus şi noi anul trecut era o anumită previziune pentru anul trecut de creştere şi aşa mai departe, a fost mai aproape de ce am spus noi. Dânsul (preşedintele ţării - n.r.) nu poate să spună altceva decât că nu este corect ce am spus noi. Este, din păcate, o luptă politică, cu efecte pentru tot ce înseamnă investiţii, plăţi curente, absolut tot. Se duce această luptă politică mult prea departe, se afectează din păcate economia. Acesta este punctul meu de vedere. (...) Las bugetul şi la final de an comparăm", a afirmat Teodorovici, miercuri, la Parlament, întrebat în legătură cu faptul că şeful statului a invocat diferenţele între prognozele privind creşterea economică ale instituţiilor europene şi cele ale Guvernului.

Întrebat cine va răspunde dacă se adeveresc prognozele instituţiilor europene, Teodorovici a răspuns: "Sigur, cine răspunde în cazul în care structurile europene au prognoze diferite de cea finală?".

"Punerea unei prognoze care este diferită şi cu diferenţă foarte mare faţă de ce a spus un guvern cred că afectează şi imaginea acelui guvern şi acelei ţări. Ştiţi foarte bine, la Comisia Europeană am cerut acum o lună de zile ca în toate rapoartele să fie puse previziunile, dar şi cifrele finale pentru ca cei care citesc acele rapoarte să poată vedea diferenţa între ce s-a estimat şi ce s-a realizat în final. Mi se pare de bun simţ", a adăugat Teodorovici.

El a respins ideea de a-şi depune mandatul de ministru în cazul în care creşterea economică nu ajunge la 5,5% cât a prognozat.

"Domnul preşedinte cumva a renunţat la mandat când a fost altfel decât el a spus, pensii şi restul? (...) Eu doar spun şi subliniez că atunci când alţii, şi în speţă dl preşedinte a spus ceva şi din păcate a făcut-o de foarte multe ori şi nu a fost adevărat, nu s-a pus problema de punere a mandatului pe masă. Haideţi să discutăm cu cei care într-adevăr pot să intre în astfel de discuţii cu mandatul", a afirmat Teodorovici.

Comentarii

loading...