10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăTeodorovici: Se dezumflă şi curentul celor care invocă diferenţele de prognoză ale...

Teodorovici: Se dezumflă şi curentul celor care invocă diferenţele de prognoză ale UE

“Vedeţi că uşor-uşor se dezumflă şi acest curent, ca să spun aşa, al celor care tot invocă structurile europene, structuri internaţionale care au diferenţe în prognozele faţă de prognozele pe care le avem şi noi. Am spus şi noi anul trecut era o anumită previziune pentru anul trecut de creştere şi aşa mai departe, a fost mai aproape de ce am spus noi. Dânsul (preşedintele ţării – n.r.) nu poate să spună altceva decât că nu este corect ce am spus noi. Este, din păcate, o luptă politică, cu efecte pentru tot ce înseamnă investiţii, plăţi curente, absolut tot. Se duce această luptă politică mult prea departe, se afectează din păcate economia. Acesta este punctul meu de vedere. (…) Las bugetul şi la final de an comparăm”, a afirmat Teodorovici, miercuri, la Parlament, întrebat în legătură cu faptul că şeful statului a invocat diferenţele între prognozele privind creşterea economică ale instituţiilor europene şi cele ale Guvernului.

Întrebat cine va răspunde dacă se adeveresc prognozele instituţiilor europene, Teodorovici a răspuns: “Sigur, cine răspunde în cazul în care structurile europene au prognoze diferite de cea finală?”.

“Punerea unei prognoze care este diferită şi cu diferenţă foarte mare faţă de ce a spus un guvern cred că afectează şi imaginea acelui guvern şi acelei ţări. Ştiţi foarte bine, la Comisia Europeană am cerut acum o lună de zile ca în toate rapoartele să fie puse previziunile, dar şi cifrele finale pentru ca cei care citesc acele rapoarte să poată vedea diferenţa între ce s-a estimat şi ce s-a realizat în final. Mi se pare de bun simţ”, a adăugat Teodorovici.

El a respins ideea de a-şi depune mandatul de ministru în cazul în care creşterea economică nu ajunge la 5,5% cât a prognozat.

“Domnul preşedinte cumva a renunţat la mandat când a fost altfel decât el a spus, pensii şi restul? (…) Eu doar spun şi subliniez că atunci când alţii, şi în speţă dl preşedinte a spus ceva şi din păcate a făcut-o de foarte multe ori şi nu a fost adevărat, nu s-a pus problema de punere a mandatului pe masă. Haideţi să discutăm cu cei care într-adevăr pot să intre în astfel de discuţii cu mandatul”, a afirmat Teodorovici.

Cele mai citite

Armata israeliană neagă acuzațiile că ar fi îngropat cadavre ale unor palestinieni în gropi comune

Armata israeliană a negat marţi acuzaţiile palestiniene "neîntemeiate" potrivit cărora ar fi îngropat cadavre ale unor palestinieni în gropi comune în incinta unui spital...

Zi perfectă pentru românce la Madrid! Irina Begu și Jaqueline Cristian au obținut victorii importante

Irina Begu s-a calificat în turul secund al turneului WTA 1.000 de la Madrid, în timp ce Jaqueline Cristian a reuşit să acceadă pe...

Gabriela Firea: “Sunt absolut convinsă că împreună vom schimba faţa Capitalei”

Gabriela Firea, președintele PSD București și candidatul partidului pentru Primăria Capitalei, și-a exprimat speranța că locuitorii Bucureștiului vor vota pentru un oraș fără gropi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă