21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăTeodorovici: Iohannis, dator la stat 1,2 milioane lei

Teodorovici: Iohannis, dator la stat 1,2 milioane lei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis, joi, preşedintelui ANAF, Ionuţ Mişa, şi Ministerului Finanţelor întrebarea dacă ”au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la domnul preşedinte Iohannis”.

Ulterior, Teodorovici a anunţat că Fiscul a demarat deja procedura de recuperare a sumelor datorate de familia Iohannis.

Vineri, ministrul a spus că, în mod firesc, statul ar trebui să recupereze chiriile încasate de familia Iohannis.

”Vorbim despre imobilul din strada Nicolae Bălcescu numărul 29, din Sibiu. Acel imobil (…) a aparţinut familiei Iohannis (…). În mod logic şi normal şi, mai ales, moral, statul trebuie să-şi recupereze sumele aferente acelei perioade. Astăzi, statul nu este încă proprietar al acelui imobil. (…) Instanţa a anulat modul în care s-a făcut transferul acelui imobil către familia Iohannis. Se poartă discuţia cine este acum proprietarul acelui imobil: fie statul român, fie o altă persoană care a depus o acţiune în instanţă (…). Sigur, domnul Iohannis nu mai are niciun fel de drept asupra acelui imobil”, a spus Teodorovici.

Suma totală de 2,6 milioane de lei, reprezentând chiria încasată de familia Iohannis şi un alt proprietar, ar trebui să fie recuperată de statul român, consideră Teodorovici.

”Este clar că acel imobil nu mai aparţine familiei Iohannis, deci suma încasată drept chirie trebuie returnată statului român. Ar fi corect şi moral, din partea preşedintelui Iohannis, să plătească imediat suma respectivă statului român. (…) Ar fi un exemplu pentru toţi românii”, a spus Teodorovici.

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa din centrul municipiului Sibiu, unde funcţionează sediul unei bănci, în noiembrie 2015, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani.

 

Cele mai citite

Germania susține aderarea completă a României la Spațiul Schengen

Ministrul federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser, a declarat că ţara sa sprijină aderarea completă a României la Spaţiul Schengen, adică şi cu...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă