11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăTeodorovici despre banii lui Iohannis: "Nu este o răzbunare"

Teodorovici despre banii lui Iohannis: “Nu este o răzbunare”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis, săptămâna trecută, preşedintelui ANAF, Ionuţ Mişa, şi ministrului Finanţelor întrebarea dacă ”au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la domnul preşedinte Iohannis”.

A doua zi, Teodorovici a spus că preşedintele Iohannis ar trebui să plătească statului suma de peste 1,2 milioane lei încasată din chiria imobilului din strada Nicolae Bălcescu numărul 29, din Sibiu, deşi statul nu este încă proprietarul acelui imobil.

 
Miercuri, ministrul a subliniat că această acţiune nu reprezintă o răzbunare şi a cerut Fiscului să înscrie imobilul respectiv în cartea funciară.

”Nu e o revanşă, o răzbunare, este o obligaţie de a aplica legea. (…) De ce nu a făcut ANAF în anii trecuţi paşii pentru a recupera banii este o altă analiză şi vom vedea. Am cerut ANAF să ceară înscrierea imobilului respectiv în cartea funciară, după care vor fi alţi paşi”, a spus Teodorovici, pentru Antena 3.

El a afirmat că perioada vizată este 2001-2015, în care preşedintele Iohannis ar fi încasat în mod incorect chirii de la imobilul pe care l-a pierdut în instanţă.

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa din centrul municipiului Sibiu, unde funcţionează sediul unei bănci, în noiembrie 2015, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă