13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăTeodorovici cere un congres la PSD și candidează la funcția de președinte...

Teodorovici cere un congres la PSD și candidează la funcția de președinte al partidului

“Îmi anunţ candidatura în mod oficial pentru funcţia de preşedinte al PSD”, a declarat, duminică seară, la sediul central al PSD, fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici.

“De nouă luni, guvernul PNL este un guvern incapabil. Dar la fel de adevărat este şi faptul că conducerea interimară a PSD lasă acest guvern să-şi facă de cap. Cel mai mare partid din România se pare că ţine morţiş să devină cel mai mic. Asta o spun mai ales acţiunile din ultimele nouă luni şi mai ales, din păcate, sondajele. PSD nu poate să continue în acest mod. Nu poţi să stai nouă luni în opoziţie şi să nu faci opoziţie. Nu poţi să dai din coadă în timp ce preşedintele Iohannis calcă în picioare PSD. Conducerea de astăzi a PSD a folosit cele nouă luni de opoziţie ca să stea degeaba”, a susținut Eugen Teodorovici.

“Pe acte, sunt președinte executiv al PSD”, a mai spus Eugen Teodorovici, făcând aluzie la funcția pe care o deținea anul trecut, în perioada în care președintele partidului era Viorica Dăncilă. După cum se știe, din momentul în care Viorica Dăncilă a demisionat din fruntea PSD, echipa condusă de Marcel Ciolacu l-a debarcat pe Teodorovici din funcția de președinte executiv.

Eugen Teodorovici a mai cerut, duminică, să se organizeze un congres al PSD cât mai curând, în care să se facă alegeri pentru funcțiile de conducere din partid. În opinia lui Teodorovici, acest congres trebuie organizat cel târziu la data de 18 august, pentru că aceasta este data limită pentru acei membri PSD care vor să-și depună candidaturile la alegerile locale din septembrie 2020. În funcție de rezultatul de la congresul PSD, acești candidați vor ști dacă doresc sau nu să candideze din partea PSD la alegerile locale, consideră Eugen Teodorovici.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă