11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăTeodorovici: Am un singur regret

Teodorovici: Am un singur regret

“Sunt, zic eu, multe realizări, dar am şi un singur regret: acela că uneori ieşirile mele publice au fost de aşa natură încât au acoperit substanţa problemei cu elemente mai superficiale şi care au mutat atenţia de la discuţia de fond la formă. Aici, trebuie să împart această vină şi cu aceia care au înţeles ceea ce au vrut să audă şi nu ceea ce am vrut eu să spun. Mi-aş dori ca activitatea mea la Ministerul de Finanţe să fie analizată nu doar prin prisma declaraţiilor aducătoare de rating, ci şi prin prisma activităţilor şi rezultatelor care, deşi nu au făcut scântei în presă, au însemnat totuşi funcţionarea şi dezvoltarea economiei româneşti”, a spus Eugen Teodorovici.

El a menţionat că nu părăseşte portofoliul de ministru ca un “frustrat” şi că pleacă din Ministerul de Finanţe cu conştiinţa împăcată şi cu capul sus.

“Sunt convins că voi ocupa funcţii de demnitate publică după acest portofoliu, chiar mai importante decât acest minister pe care îl consider cel mai important, cel mai complex şi cel mai greu minister din întregul guvern, cum de fapt este în orice ţară”, a afirmat Teodorovici.

Potrivit acestuia, în 2019, pentru prima dată, PIB-ul va depăşi 1000 de miliarde de lei. Câştigul salarial mediu brut pe total economie a fost în primele 7 luni ale anului 2019 de 5.015 lei, iar veniturile bugetului consolidat s-au majorat, pe sold, cu suma de 3,6 miliarde de lei.

De asemenea, în primele 9 luni din 2019, ponderea veniturilor colectate în PIB a crescut cu 0,6 puncte procentuale, iar veniturile au fost cu 12,7% mai mari decât în perioada similară a anului precedent (indice nominal), a precizat ministrul demis.

Teodorovici a mai menţionat că peste 1,9 milioane de români au beneficiat de restituirea taxei auto, împreună cu accesoriile aferente, suma totală depăşind 6,1 miliarde de lei.

Eugen Teodorovici a adăugat că “are sentimentul datoriei împlinite” faţă de viitorul acestei bănci şi s-a declarat “onorat” că a făcut parte din echipa care a reuşit să consolideze CEC Bank, făcând referire la capitalizarea băncii.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă