Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Teodor Meleşcanu și Andrian Candu, întrevedere pe tema aprofundării relațiilor co Moldova

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut, marţi, o întrevedere cu preşedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, şi cu viceprim-ministrul pentru integrare europeană, Iurie Leancă.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 27.03.2018 - 20:22

În cadrul acesteia, a reiterat că "substanţa Parteneriatului strategic o reprezintă aprofundarea legăturilor speciale dintre România şi Republica Moldova şi susţinerea parcursului european al Republicii Moldova".

Potrivit unui comunicat al MAE, Meleşcanu a apreciat importanţa marcării Centenarului Unirii Basarabiei cu România pentru transmiterea unui mesaj cu privire la istoria comună, dar, mai ales, cu privire la viitorul european comun.

Totodată, şeful diplomaţiei de la Bucureşti a arătat că ţara noastră va continua să acorde prioritate acelor proiecte de cooperare care au potenţialul de a lega Republica Moldova de spaţiul european şi de a genera beneficii directe pentru cetăţenii moldoveni, cu accent pe domeniile energetic, investiţional, educaţional şi de construcţie instituţională.

"Sprijinul constant acordat de România obiectivului strategic de integrare europeană este menit să pregătească Republica Moldova, instituţiile, societatea, economia pentru îndeplinirea angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere UE şi, pe un plan mai larg, pentru racordarea Republicii Moldova la spaţiul de valori europene. Rezultatele palpabile şi în beneficiul cetăţenilor pot consolida credibilitatea acţiunilor politice şi încrederea în opţiunea europeană", a afirmat Meleşcanu, citat în comunicat.

La rândul său, Andrian Candu a mulţumit pentru sprijinul oferit de România în procesul de avansare a parcursului european al Republicii Moldova, exprimând aprecierea pentru proiectele de cooperare derulate de România în Republica Moldova care au un impact direct în ceea ce priveşte îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor, precizează sursa citată.

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, şi cu viceprim-ministrul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, au participat marţi la şedinţa solemnă a Parlamentului României dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. AGERPRES

Comentarii

loading...