Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Temele discutate de Toader cu noul comisar pentru drepturile omului al CE

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit cu noul comisar al drepturilor omului din cadrul Consiliului Europei, Dunja Mijatovic.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

15.11.2018 - 21:00

Subiectele abordate de cei doi au vizat aspecte privitoare la drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi lupta împotriva violenţei domestice.

Potrivit unui comunicat al MJ, în cadrul întrevederii de la Ministerul Justiţiei, Tudorel Toader a subliniat faptul că, deşi legislaţia care protejează drepturile persoanelor cu dizabilităţi, precum şi cea care guvernează lupta împotriva violenţei domestice este încă perfectibilă, aceasta asigură respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului printr-o recunoaştere egală în faţa legii, accesul liber, eficace şi neîngrădit la justiţie, asigurarea libertăţii şi a siguranţei acestora, interzicerea torturii, a relelor tratamente, precum şi a discriminării în toate formele ei.

Totodată, au fost prezentate principalele noutăţi legislative, respectiv proiectul de act normativ privind reglementarea unui nou mecanism de reprezentare efectivă şi independentă a persoanelor cu dizabilităţi puse sub interdicţie şi ordinul de protecţie provizoriu.

Întrevederea a constituit o oportunitate deosebită de consolidare a relaţiilor de colaborare între Ministerul Justiţiei şi instituţia Comisarului pentru drepturile omului al Consiliului Europei.

Din delegaţia comisarului pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei au mai făcut parte Ozgur Derman, director adjunct, şi Patricia Otvos, consilier; iar din partea Ministerului Justiţiei a mai participat Ilie Cute, personal de specialitate asimilat judecătorilor şi procurorilor - Direcţia Afaceri Europene şi Drepturile Omului.

Comentarii