3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu: "Vrem ca până în 2020 ALDE să devină al doilea partid...

Tăriceanu: “Vrem ca până în 2020 ALDE să devină al doilea partid la alegeri”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat vineri, la Piteşti, că partidul pe care îl conduce are ca obiectiv să devină al doilea partid din România după alegerile locale şi parlamentare din 2020.

“Ceea ce urmează este o competiţie, până la alegerile de anul viitor şi la alegerile din anul 2020, în care mi-aş dori foarte mult ca ALDE, care a fost al patrulea partid în alegerile locale şi parlamentare din 2016, să devină al doilea partid. Nu spun să devenim primul partid, sunt realist, ne trebuie consolidarea structurilor teritoriale, dar cred că putem ca din al patrulea partid să devenim al doilea partid, după PSD”, a declarat Tăriceanu în faţa delegaţiilor la Conferinţa de alegeri a ALDE Argeş, scrie agerpres.ro.

Liderul ALDE a precizat că sondajele privind intenţia de vot, realizate în ultimele luni, indică faptul că un astfel de obiectiv este realizabil.

“Nu este un lucru mult prea ambiţios (…), sondajele de opinie pe care le-am analizat în evoluţia cronologică, începând din decembrie (…), ALDE a crescut de la 12-13% şi suntem în momentul de faţă la 15%. E un rezultat care sigur că ne bucură (…), dar ne dă şi o mare responsabilitate. În general, partidele care sunt într-o coaliţie cu un partid mai mare nu cresc. În general, partidele care sunt la guvernare se erodează. Uite că noi, prin această consecvenţă de mesaj şi de atitudine, am reuşit să căpătăm încrederea mai multor alegători”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

El a adăugat că un prim test pentru ALDE vor fi alegerile europarlamentare din 2019, când partidul va trebui să dea dovadă de mobilizare pentru a obţine un rezultat cât mai bun.

 

 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă