Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu vrea comisie pentru analizarea protocoalelor secrete

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că trebuie creată o comisie a adevărului şi a reconcilierii în care să fie verificate protocoalele secrete.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 29.08.2018 - 19:49

Tăriceanu mai spune că membrii acesteia să fie capabili la finalul audierii să facă o analiză a situaţiei, să constate anumite defecţiuni la nivel legislativ şi să facă recomandări pentru îndreptarea acestora, menţionând că ar fi binevenită prezenţa unor personalităţi juridice chiar şi din alte ţări.

Tăriceanu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, că trebuie făcută lumină în situaţia protocoalelor secrete.

“Am vorbit de necesitatea creări unei comisii a adevărului şi reconcilierii. Trebuie scoase la lumină toate aceste legături pe care le numeam oculte, astăzi nu mai sunt oculte, numai că noi ştim o parte din protocoale. Eu am răsuflat uşurat. Nu ştiu voi, ca ziarişti, ce aţi zis: «Dom’le, în sfârşit, au apărut la lumină chestiile astea» Bravo! Aplauze! Când colo, descoperim că mai sunt unele secrete şi nescoase la lumină. Or mai fi şi altele, Dumnezeu ştie!”, a spus Tăriceanu.

El a precizat că la comisia respectivă ar putea veni oameni care să mărturisească lucruri care încă nu se ştiu.

“S-ar putea să vină la audieri oameni care să mărturisească lucruri pe care nu le ştim. Eu, de exemplu, nu am aflat încă, poate e interesul vostru jurnalistic şi o să aflu şi eu cu ocazia asta, de unde a apărut protocolul. Cine l-a scos la lumină? Protocolul secret între SRI şi Parchet. Adică ştim că l-a pus Vâlcov pe pagina de Facebook, dar de unde i-a venit lui Vâlcov? Cine l-a adus? Jurnalistic, mi se pare o temă interesantă”,a preciazat liderul ALDE.

El a mai spus că la comisie ar fi binevenită prezenţa unor personalităţi juridice chiar şi din alte ţări.

“Comisia trebuie să aibă o finalitate. Care e finalitatea pe care o văd eu? Pe baza audierilor să fie capabilă să facă o analiză, un constat al situaţiei şi să facă recomandări. Şi pentru acest lucru cred că ar fi binevenită prezenţa unor personalităţi juridice şi din alte ţări”, a explicat Tăriceanu.

Întrebat dacă această comisie ar putea ajunge la concluzia că se impune demiterea lui Eduard Hellvig, Tăriceanu a răspuns că nu ştie dacă va putea face comisia astfel de recomandări. 

“Nu ştiu dacă comisia va putea să facă astfel de recomandări, nu cred. Sunt tentat să cred că nu poate să facă aşa ceva. Poate, în schimb, să constate anumite defecţiuni la nivel legislativ, de funcţionare instituţională, de încălcări de lege, şi să facă recomandări în acest plan. Dar să propună înlocuiri, nu cred”, a precizat liderul ALDE.

 

Comentarii

loading...