Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu: Statul nu poate să fie complet detaşat de ce se întâmplă cu banii cetăţenilor de la Pilonul 2

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că statul nu poate să fie complet detaşat de ce se întâmplă cu banii cetăţenilor de la Pilonul 2 de pensii, adăugând că nu a discutat despre acest subiect cu premierul Viorica Dăncilă.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 23.05.2018 - 19:03

Întrebat dacă a discutat cu premierul la întâlnirea de la Guvern şi despre Pilonul 2 de pensii, Tăriceanu a spus că nu.

"Nu am discutat acest lucru pentru că, din câte mi-a spus primul ministru, urmează să se facă o analiză la Ministerul Muncii pe acest subiect şi în momentul când analiza va fi terminată se vor putea spune mai multe lucruri. Aceeaşi origine o au contribuţiile şi la Pilonul 1 şi la Pilonul 2. Statul nu poate să fie complet detaşat de ce se întâmplă cu banii cetăţenilor la Pilonul 2. Guvernul este preocupat, după cum vă spun că suntem şi alţii preocupaţi, eu sunt preocupat. În ce sens? Vrem să avem o imagine clară asupra randamentului pe care îl au banii depuşi la Pilonul 2, vrem să vedem ce se întâmplă cu banii investiţi din Pilonul 2, încotro se duc, care este impactul lor asupra economiei, o serie de elemente, acesta este motivul pentru care o astfel de analiză este necesară, dar nu se pune sub nicio formă problema desfiinţării Pilonul 2. În acelaşi timp, aşa cum e normal ca un părinte care are grijă de copiii lui, e normal să vedem ce se întâmplă cu Pilonul 2", a spus Tăriceanu la Palatul Parlamentului, citează Agerpres.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că întâlnirea pe care a avut-o cu premierul la sediul Guvernului a avut în primul rând un scop politic şi anume să o asigure pe Viorica Dăncilă de tot sprijinul ALDE.

"Am avut o întrevedere cu doamna prim ministru la solicitarea mea cu un scop foarte precis - am fost să discut cu doamna Dăncilă în primul rând o chestiune de ordin politic şi anume să o asigur de tot sprijinul nostru ca partid, ca membru al coaliţiei, mă refer la ALDE, în această perioadă uşor tulbure, confuză, în care am văzut că abundă atacuri la adresa domniei sale, cereri de demisie şi aşa mai departe, am fost să discutăm şi să-i dau asigurările cu acest prilej că din punctul nostru de vedere în coaliţie se va bucura de tot sprijinul. De asemenea, în ceea ce priveşte soliditatea majorităţii parlamentare, i-am dat aceleaşi asigurări şi nu în ultimul rând i-am vorbit despre sprijinul instituţional în calitate de preşedinte al Senatului", a spus Tăriceanu.

Comentarii

loading...