Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu spune că şi în ALDE există ofiţeri acoperiţi

Tăriceanu a spus că în ALDE, ca în toate partidele, există ofiţeri acoperiţi, iar această problemă nu poate fi rezolvată prin modificarea legilor securităţii naţionale, pentru că această practică ţine de "atitudinea celor care conduc serviciile de informaţii".

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 19.04.2018 - 18:51

Întrebat dacă sunt şi în ALDE ofiţeri acoperiţi, acesta a răspuns afirmativ.

De asemenea, întrebat de ce sunt păstraţi în partid, liderul ALDE a spus: “Din acelaşi motiv pentru care în spionaj, de exemplu, e foarte bine când ştii cine este spionul şi nu îl trimiţi înapoi. Bine, glumesc. Glumă, neglumă, realitatea este următoarea, că există oameni care răspund la duble comenzi nu numai în partide, ci în multe locuri”.

Tăriceanu a mai explicat că este foarte greu ca persoanele acoperite din partide să fie excluse prin modificarea legilor securităţii naţionale, deoarece este vorba despre atitudinea celor care conduc serviciile de informaţii şi susţine că acele comisii care supraveghează activitatea serviciilor ar trebui să aibă acces la toate informaţiile, dar nu şi la operaţiunile în curs de desfăşuare.

“E foarte greu să elimini această problemă. Aici e o chestiune de atitudine a celor care conduc aceste servicii. E o problemă de decizie politică până la urmă. Aici un rol mare îl vor avea şi comisiile de supraveghere a serviciilor de informaţii. (Aceste comisii - n.r.) să aibă puteri suplimentare. Eu cred că comisiile de spraveghere a activităţii serviciilor de informaţii trebuie să aibă acces la toate informaţiile, mai puţin la cele care se referă la operaţiuni în curs de desfăşurare, unde cândf informaţiile transpiră rişti să se compromită operaţiunile”, a afirmat liderul ALDE.

El a susţinut că, în caz contrar, în continuare vor exista “persoane cu comandă dublă peste tot”, începând cu partidele politice, mediul economic şi presă.

Declaraţiile lui Tăriceanu vin în contextul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus miercuri că şi în PSD, şi în celelate partide politice din România sunt ofiţeri sub acoperire şi că nu crede că are şanse să afle cine sunt cei care fac parte din PSD.

Comentarii

loading...