Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Tăriceanu: România şi Portugalia împărtăşesc abordări similare

Reprezentanţii României şi Portugaliei au poziţii convergente în numeroase dosare actuale şi pot promova printr-o voce comună valorile şi politicile care au marcat istoria recentă a democraţiei ţărilor lor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.02.2018 - 16:24

Joi, la întâlnirea cu ambasadorul Republicii Portugheze, Fernando Teles Fazendeiro preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a subliniat faptul că România şi Portugalia împărtăşesc abordări similare, pro-europene.

Potrivit unui comunicat al Senatului transmis, joi de Agerpres, Călin Popescu-Tăriceanu l-a felicitat pe Fernando Teles Fazendeiro pentru numirea ca ambasador în România şi l-a asigurat de sprijinul Senatului în demersurile de promovare a relaţiilor bilaterale româno-portugheze.

Tăriceanu a evidenţiat importanţa consolidării dialogului bilateral prin consultări cu privire la problematica actuală la nivelul UE, diplomaţia parlamentară fiind o componentă importantă în acest demers.

În cadrul întâlnirii, Tăriceanu a menţionat importanţa intensificării dialogului bilateral şi a diversificării cooperării dintre România şi Portugalia, în beneficiul comun al celor două ţări.

El a arătat că, în România, cultura portugheză este cunoscută şi apreciată şi că programele de schimburi culturale între cele două popoare, inclusiv prin intermediul acţiunilor organizate de Institutul Cultural Român din Lisabona, contribuie la cunoaşterea reciprocă, întărirea solidarităţii, precum şi la dezvoltarea relaţiilor bilaterale în alte domenii de cooperare sectorială.

Comentarii

loading...