Tăriceanu: Meleşcanu şi-a cerut scuze

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat marţi că Teodor Meleşcanu, propus de PSD pentru funcţia de preşedinte al Senatului, şi-a cerut scuze colegilor din Biroul Politic "pentru situaţia pe care, într-un fel, a generat-o", notează Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.09.2019 - 18:43

"A fost şi domnul Meleşcanu care şi-a cerut scuze colegilor pentru situaţia pe care, într-un fel, a generat-o. Şi colegii au fost foarte clari în ceea ce s-a discutat: că nu putem accepta o astfel de propunere din partea PSD, care iese din orice normă politică. La despărţirea de PSD am convenit că vom rămâne în relaţii civilizate. Nici eu nici colegii nu am atacat PSD. Dar, ceea ce observ este un atac furibund al PSD la adresa ALDE şi îi previn pe cei din PSD că nu sunt în postura să întoarcem şi celălalt obraz, să fie foarte clar acest lucru, pentru că încercările de racolare care au eşuat a unor membri ALDE se înscriu în această linie a unui război împotriva noastră. (...) Regulamentul Senatului spune foarte clar: fiecare grup parlamentar face o singură propunere pentru funcţia de preşedinte. ALDE a luat hotărârea în forul statutar să îl susţină pe Iani (Ion - n.r.) Popa. Orice altă candidatură iese din Regulamentul Senatului şi se aplică pe cale de consecinţă", a declarat Tăriceanu, la Parlament, la finalul Biroului Politic Central al ALDE.

El a adăugat că dacă cineva acceptă o propunere din partea unui alt partid pentru o funcţie publică "suportă rigorile statutului şi deciziei de astăzi din Biroul Politic Central".

Întrebat dacă Meleşcanu va fi exclus din ALDE în cazul în care va accepta funcţia de preşedinte al Senatului, cu susţinerea PSD, Tăriceanu a răspuns: "Dacă trece la PSD, trece la PSD. Nu poate să accepte această susţinere din partea ALDE".

Călin Popescu-Tăriceanu a adăugat că "nu l-a întrebat pe Teodor Meleşcanu dacă a acceptat propunerea PSD, şi nici ce intenţii are pentru viitor".

"Nici eu nici colegii nu au înţeles (ce intenţii are pentru viitor - n.r.). (...) Nu ne-a spus nimic, ne-a lăsat într-o expectativă aşa, şi pe mine, şi pe colegii mei", a adăugat Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai spus că, dacă Meleşcanu nu va mai fi membru ALDE, grupul senatorial se va supune la "ceea ce prevede Regulamentul", fără a da însă alte detalii.

De asemenea, întrebat dacă este vorba despre crearea unui grup mixt, Tăriceanu a precizat: "Este soluţia pe care o să o aplicăm în cazul în care pleacă domnul Meleşcanu".

Preşedintele ALDE s-a declarat dezamăgit de Teodor Meleşcanu, dar a spus că i s-a părut că acesta şi-ar putea reconsidera poziţia.

Comentarii