Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu: Maior a făcut mereu deservicii României

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că ambasadorul României la Washington, George Maior, “face de multă vreme deservicii ţării sale” şi a făcut acest lucru şi când era director al SRI.

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 28.08.2018 - 17:52

Tăriceanu a spus că Maior ar trebui schimbat din funcţie, deoarece, “cu asemenea ambasadori, România o să continue să figureze în rândul ţărilor celor mai corupte”.

“George Maior face de multă vreme deservicii ţării sale. În primul rând, a făcut deservicii în calitate de director al SRI şi nu înţeleg nici acum de ce pentru aceste lucruri a meritat să fie recompensat cu funcţia de ambasador la Washington, unde a continuat să facă aceeaşi politică pe care a făcut-o şi în perioaa în care era şef la SRI. După părerea mea ar trebui schimbat din funcţie (…) Cu asemenea ambasadori, România o să continue să figureze în rândul ţărilor celor mai corupte, pentru că aşa au hotărât domnii Maior, Coldea şi alţii, ca să pună această etichetă pe fruntea României”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis luni că poziţia exprimată de ambasadorul României la Washington, George Maior, referitor la scrisoarea transmisă autorităţilor de la Bucureşti de avocatul preşedintelui american Donald Trump, Rudolph Giuliani, nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau de Guvern, iar un ambasador al României ar trebui să fie preocupat "să reprezinte întotdeauna interesele statului român în statul în care este acreditat". În acest context, Ministerul precizează că îl va chema pentru explicaţii pe George Maior.

Maior a afirmat, referitor la scrisoarea transmisă autorităţilor de la Bucureşti de avocatul preşedintelui preşedintelui american Donald Trump, Rudolph Giuliani, către oficialii români, în care cere verificarea protocoalelor secrete ale SRI, că acesta este un personaj „spumos şi combativ”, el reprezentând “expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe” care vor să apere persoane din România cu probleme penale.

“Domnul Giuliani este un personaj spumos şi combativ în discuţiile din SUA. Nu ştiu dacă mai este avocatul domnului Trump, în orice caz este expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia”, a declarat George Maior, referindu-se la  o scrisoare în care avocatul lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, a transmis autorităţilor de la Bucureşti că protocoalele dintre SRI şi instituţiile din justiţie duc la intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi a martorilor.

 

Comentarii

loading...