Tăriceanu îl cheamă pe Iohannis în Senat, cu dovezi privind pericolul din Ținutul Secuiesc

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că face demersuri ca șeful statului să fie invitat "în faţa Parlamentului".

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 03.05.2020 - 19:49

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că va depune o solicitare la Biroul permanent al Senatului prin care solicită invitarea "în faţa Parlamentului" a preşedintelui Klaus Iohannis.

Senatorul Tăriceanu consideră că Iohannis ar trebui să le prezinte parlamentarilor dovezi referitoare la acea înţelegere privind autonomia Ţinutului Secuiesc, înțelegere care ar fi intervenit, conform declarațiilor lui Iohannis, între PSD și premierul Ungariei.

Tăriceanu nu a indicat concret nici PSD, nici Ungaria, dar a menționat că declarațiile lui Iohannis se refereau la o înțelegere "între un partid parlamentar din România şi o putere străină".

"Am decis ca, împreună cu colegii mei senatori ALDE Mihai Ruse, Ion Hadârcă şi Ioan Simionca, luând act cu îngrijorare de afirmaţiile preşedintelui României cu privire la o posibilă înţelegere dintre un partid parlamentar din România şi o putere străină pentru înstrăinarea unei părţi importante din teritoriul României, să înaintăm o solicitare oficială Biroului permanent al Senatului pentru demararea procedurilor necesare care să permită audierea în comisiile de specialitate a conducerilor SRI şi SIE, şi a miniştrilor Afacerilor Externe, Apărării şi Afacerilor Interne. De asemenea, solicităm demararea procedurilor pentru invitarea în faţa Parlamentului a preşedintelui României pentru a prezenta dovezile sau informaţiile care au stat la baza acestei acuzaţii şi măsurile pe care le-a luat pentru eliminarea pericolului pe care l-a semnalat", a explicat Tăriceanu într-un mesaj postat, duminică, pe Facebook.

Comentarii