Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu îl avertizează pe Iohannis asupra consecințelor respingerii miniștrilor

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că președintele Klaus Iohannis trebuie să reflecteze "foarte serios" la consecinţele pe care le-ar implica refuzul său de a semna noile nominalizări pentru conducerea ministerelor Transporturilor şi Dezvoltării Regionale.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2019 - 18:51

"Din discuţia pe care am avut-o şi cu domnul Dragnea, şi cu domnul Toader, am înţeles de la domnul Toader că nu există o prevedere constituţională explicită despre ce se întâmplă la sfârşitul perioadei de interimat pentru un minister. Părerea mea este că preşedintele trebuie să reflecteze foarte serios la consecinţele negative pe care le implică refuzul domniei sale de a semna nominalizarea pentru conducerea ministerelor de care vorbeam. Din câte ştiu, astăzi, Comitetul Executiv al PSD urmează să facă propunerile şi doamna prim-ministru să înainteze nominalizările către Preşedinţie", a afirmat Tăriceanu.

Întrebat ce consecinţe ar putea avea un nou refuz al preşedintelui Iohannis în cazul noilor propuneri de miniştri, Tăriceanu a spus că "probabil" ministrul Justiţiei poate avea un punct de vedere mai clar.

"Nu pot să vă spun consecinţele. Până la urmă trebuie să existe şi nişte soluţii juridice. Probabil că ministrul Justiţiei ne poate spune mai clar. Poate să existe un recurs la Curtea Constituţională pentru sesizarea conflictului în cazul în care preşedintele refuză din nou nominalizările, cred că sunt soluţii de ieşire din impas", a susţinut Tăriceanu. 

Comentarii