21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu explică de ce a refuzat fuziunea ALDE - PSD

Tăriceanu explică de ce a refuzat fuziunea ALDE – PSD

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a confirmat, joi, că a primit o ofertă din partea liderului PSD, Marcel Ciolacu, pentru o fuziune PSD – ALDE.

În această ofertă era inclusă și candidatura lui Tăriceanu, la alegerile parlamentare, pe lista PSD.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că a refuzat ambele propuneri, întrucât, pe de o parte, diferența ideologică dintre PSD (partid de stânga) și ALDE (partid de dreapta) era prea mare, iar pe de altă parte, pentru că oferta de a candida pe listele PSD era doar pentru el, personal, și pentru alte câteva persoane, foarte puține, din ALDE.

“Domnul Ciolacu mi-a spus că ar fi dispus să facem o fuziune PSD cu ALDE. Sunt câteva raţiuni pentru care am declinat această propunere. În primul rând, între cele două partide este o distanţă ideologică foarte mare. Cred că era foarte complicat să armonizăm punctele de vedere”, a argumentat liderul ALDE.

Tăriceanu nu a spus explicit, dar se deduce că ar fi fost vorba de o fuziune prin absorbție – adică ALDE să fie practic încorporat în PSD.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei care se ocupă de cazul lui Vlad Pascu

Inspecția Judiciară a trimis o propunere pentru suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia până la încheierea procedurilor disciplinare, în data de...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...
Ultima oră
Pe aceeași temă