Tăriceanu explică de ce a refuzat fuziunea ALDE - PSD

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat, joi, că a primit o ofertă din partea PSD pentru o fuziune ALDE - PSD, dar a refuzat-o.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.10.2020 - 19:28

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a confirmat, joi, că a primit o ofertă din partea liderului PSD, Marcel Ciolacu, pentru o fuziune PSD - ALDE.

În această ofertă era inclusă și candidatura lui Tăriceanu, la alegerile parlamentare, pe lista PSD.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că a refuzat ambele propuneri, întrucât, pe de o parte, diferența ideologică dintre PSD (partid de stânga) și ALDE (partid de dreapta) era prea mare, iar pe de altă parte, pentru că oferta de a candida pe listele PSD era doar pentru el, personal, și pentru alte câteva persoane, foarte puține, din ALDE.

"Domnul Ciolacu mi-a spus că ar fi dispus să facem o fuziune PSD cu ALDE. Sunt câteva raţiuni pentru care am declinat această propunere. În primul rând, între cele două partide este o distanţă ideologică foarte mare. Cred că era foarte complicat să armonizăm punctele de vedere", a argumentat liderul ALDE.

Tăriceanu nu a spus explicit, dar se deduce că ar fi fost vorba de o fuziune prin absorbție - adică ALDE să fie practic încorporat în PSD.

Comentarii