Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu exclude înghețarea salariilor în 2019

Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică la Bacău, că nu a văzut documentul trimis de ministrul Eugen Teodorovici către Comisia Europeană, însă sub nicio formă nu e vorba despre o îngheţare a salariilor din anul 2019, atâta timp cât economia creşte susţinut.

Rl online 0 comentarii

21.10.2018 - 17:56

"Documentul trimis Comisiei Europene pe care eu nu l-am văzut, nu am primit o informare de la Guvern în acest sens, nu angajează cu absolut nimic niciun fel de îngheţare, pentru că economia românească este într-o perioadă de creştere puternică şi această creştere a PIB nu este pentru a figura în statistici pe primul loc al clasamentului de creştere economică în Europa. Această creştere economică trebuie să se reflecte în puterea de cumpărare a cătăţenilor, aşa încât sub nicio formă nu poate fi vorba de o îngheţare a salariilor atâta vreme cât economia creşte susţinut", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, duminică, într-o conferinţă de presă, duminică la Bacău, citează Mediafax.

Liderul ALDE a adăugat că pentru acest an rezultatele vor fi foarte bune şi acestea trebuie să se regăsească în pensii şi salarii.

"Vom avea rezultate foarte bune şi ele trebuie să se regăsească anul acesta în salarii şi pensii. Obiectivul nostru şi ambiţia noastră este să creştem puterea de cumpărare şi să ne apropiem de stadardele din Occident, aşa încât nici pomeneală să discutăm despre blocarea salariilor. Comisia Europeană nu cere aşa ceva, nu are de ce să ceară şi în ultimii ani România a avut o evoluţie ascendentă, care trebuie continuată", a completat Tăriceanu.

Acesta a mai spus că dacă avem în plan să ţinem forţa de muncă acasă, atunci este necesar ca oamenii să fie bine plătiţi.

"Nu putem să lăsăm România ca o ţară care este competitivă mai cu seamă prin nivelul mic al remunerării forţei de muncă, pentru că altfel nu vom putea să frânăm în niciun fel exodul forţei de muncă. Dacă vrem să ţinem foarţa de muncă acasă, oamenii trebuie să fie bine plătiţi. Nu are rost să ne plângem că ne pleacă oamenii. Vrem să nu plece, atunci va trebui să îi plătim. Şi aceasta este o abordare extrem de liberară", a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

Senatorul PNL Florin Cîţu a anunţat, sâmbătă, că PSD va introduce, de anul viitor, măsuri de austeritate şi nu va mai aplica Legea salarizării unitare. Cîţu prezintă în acest sens un document trimis Comisiei Europene de către ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, prin care coaliţia de guvernare promite îngheţarea salariilor în sectorul bugetar în 2019.

În schimb, Eugen Teodorovici, a spus, sâmbătă, că este o variantă de lucru îngheţarea salariilor din 2019, dar asta ar presupune inclusiv aplicarea mai rapidă a Legii salarizării, adică în 2020, nu până în 2022.

Tot sâmbătă, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a precizat că Legea salarizării se aplică aşa cum a fost publicată în Monitorul Oficial şi că a colaborat cu ministrul de Finanţe, cu toate că au fost speculaţii că se contrazic, subliniind că deşi Comisia Europeană a cerut mai multe scenarii, nu înseamnă că vor îngheţa salariile.

Legea salarizării personalului bugetar a fost adoptată de Camera Deputaţilor, for decizional, la începutul lunii iunie a anului 2017, în perioada Cabinetului Grindeanu, iar aplicarea este programată începând cu 2022.

Comentarii

loading...