Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu, despre votul anticipat: ,,Fără niciun fel de piedici''

Modificarea codului electoral, prin care se introduce votul anticipat, rezolvă o problemă importantă pentru românii din diaspora, spune preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE.

Share

Andreea Andrei 0 comentarii

Actualizat: 03.07.2019 - 17:04

Modificarea codului electoral, prin care se introduce votul anticipat, cred că rezolvă o problemă importantă pentru românii din diaspora. După modificările făcute de Parlament, aceștia își vor putea exercita dreptul de vot într-un mod civilizat, organizat, fără niciun fel de piedici.

Potrivit liderului ALDE, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) trebuie să le permită și românilor din țară posibilitatea de a-și exprima votul în același mod, adică anticipat. 

,,Dar această soluție nu trebuie să creeze discriminare între românii din țară și cei din afară. Autoritatea Electorală Permanentă trebuie să dea și românilor din țară posibilitatea de a-și exprima votul în același mod, adică anticipat. Sunt români care din varii motive nu pot fi prezenți în ziua votului sau care nu pot vota în duminica alegerilor. Pentru aceștia trebuie să venim cu soluții.

Înțeleg că nu putem să facem vot anticipat prelungit și în România din cauza costurilor pe care le implică. Dar asta nu înseamnă că nu putem să venim cu un număr limitat de secții în fiecare județ, secții în care să se poată vota anticipat. Doar așa vom da românilor certitudinea ca ei sunt egali între ei, indiferent unde au ales să traiască, muncească sau studieze'', a transmis Tăriceanu pe Facebook.

Comentarii

loading...