Tăriceanu

Tăriceanu, despre SPP: E grav dacă a devenit broker politic. Voi analiza

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că decizia premierului Viorica Dăncilă de a renunţa la protecţia SPP se aplică miniştrilor ALDE, informează Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 31.01.2018 - 16:36

Președintele Senatului și al ALDE a subliniat, miercuri, că este foarte grav dacă o instituţie de siguranţă naţională, cum este SPP, s-a transformat într-un broker politic, precizând că va analiza situaţia.

”Dacă doamna Dăncilă a luat această decizie, se aplică întregului Cabinet. (...) Suntem într-o situaţie foarte gravă pentru că ar însemna ca o instituţie a statului care nu are în atribuţii aşa ceva să se fi transformat într-un fel de broker politic. Şi acest lucru ar pune sub semnul întrebării corectitudinea funcţionării unor instituţii din sistemul de siguranţă naţională şi atunci voi fi în situaţia să analizez foarte serios şi voi comunica decizia mea”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă şi miniştrii ALDE vor renunţa la protecţia SPP.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că, personal, are cuvinte de apreciere pentru SPP.

”Fără îndoială că am cuvinte de apreciere pentru instituţie şi pentru modul în care a funcţionat şi pentru oamenii din instituţie. Am beneficiat şi beneficiez de serviciile instituţiei. Nu se pune problema despre utilitatea instituţiei, dar ceea ce s-a semnalat în presă ridică semne de întrebare foarte serioase pe care nu cred că putem să le trecem cu vederea (...)”, a răspuns Tăriceanu, întrebat dacă a fost mulţumit de serviciile SPP.

Comentarii