11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu, despre chemarea lui Meleşcanu la Cotroceni: Nu se scurtcircuitează premierul

Tăriceanu, despre chemarea lui Meleşcanu la Cotroceni: Nu se scurtcircuitează premierul

“Premierul Dăncilă cred că a vorbit foarte clar pentru toată lumea, se înţelege foarte simplu. Aceste lucruri nu se pot face peste capul premierului. E bine? Acesta este considerentul şi modul în care se desfăşoară relaţia instituţională între preşedintele şi membrii Guvernului. Nu se scurtcircuitează premierul”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, luni, că va avea loc o întâlnire, marţi, la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, la Palatul Cotroceni, ministrul fiind chemat să explice motivele delimitării României de declaraţia comună a UE referitoare la mutarea unor ambasade la Ierusalim.

“Mâine, la ora 11.00, va avea loc, la Palatul Cotroceni, intalnirea solicitata de Presedintele Romaniei cu ministrul de Externe”, informează Administraţia Prezidenţială.

Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat, luni, referitor la convocarea lui Teodor Meleşcanu la Cotroceni, că dacă preşedintele Klaus Iohannis doreşte să aibă o discuţie cu ministrul Afacerilor Externe trebuie să îl sune pe prim-ministru.

“Sper să am o discuţie cu domnul preşedinte. Domnul preşedinte, dacă vrea să mearga un ministru la Cotroceni, trebuie să vorbească cu prim-ministrul, aşa e normal. Dânsul hotărăşte dacă trebuie să sune sau nu. Într-un guvern, ca să chemi un ministru trebuie să vorbeşti cu prim-ministrul şi această reguţă trebuie respectată de toată lumea. Dacă vrea să meargă un ministru la Cotroceni, preşedintele trebuie să sune. Domnul Meleşescanu a vorbit cu mine şi, dacă îşi va da acordul prim-ministrul, va merge. Nu pot să-mi dau acordul pentru ceva în care nu sunt întrebată”, a declarat Viorica Dăncilă.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă