14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu, deranjat de amendamentele senatorilor ALDE la Codurile penale

Tăriceanu, deranjat de amendamentele senatorilor ALDE la Codurile penale

“Colegii mei au luat o iniţiativă aş spune, cred, că insuficient de bine gândită. Nu ştiu cine a fost inspiratorul unora dintre propunerile pe care le-au făcut. Nu am fost consultat înainte şi sunt, nu vă ascund, deranjat de acest lucru, pentru că sunt lucruri importante care pot să proiecteze o imagine mai bună sau mai puţin bună despre partid. Am să am zilele acestea, în principal cu colega mea doamna deputat ALDE, Steluţa Cătăniciu, o discuţie pe aceste amendamente ca să vedem dacă merită ca vreunul dintre ele să fie susţinut în cadrul comisiei sau nu”, a afirmat Tăriceanu, la Senat.

Referindu-se la faptul că majoritatea amendamentelor senatorilor ALDE prevăd majorări de pedepse, el a subliniat că politica statului nu trebuie să fie bazată exclusiv pe mijloacele represive.

“Am văzut că sunt nişte majorări (de pedepse – n.r.). Sunt absolut surprins, pentru că eu consider că politica statului nu trebuie să fie bazată exclusiv pe mijloacele represive, ci, aşa cum vorbim foarte mult despre corupţie, despre combaterea corupţiei, noi combatem efectele, dar nu combatem cauzele corupţiei. În acelaşi sens, vă spun că nu mi se pare normal. Sigur că poate în anumite cazuri modificările pot prevedea şi anumite creşteri ale unor pedepse, dar nu cred că asta ar trebui să fie linia care să caracterizeze propunerile ALDE. Am văzut articole numeroase care vizează în principal majorările de pedepse. Acestea ar fi propunerile colegilor mei”, a adăugat Tăriceanu.

Întrebat cum ar putea fi combătute cauzele corupţiei, Tăriceanu a răspuns: “Dacă aţi văzut dezbaterea organizată marţi la Academia Română aţi fi aflat că raportul prezentat de Alina Mungiu vorbeşte chiar de astfel de lucruri şi vreau să salut o astfel de abordare care este una raţională şi care este benefică. Interesul României este să progreseze. Am mari îndoieli că ceea ce s-a întâmplat în România ultimilor ani a fost o alegere înţeleaptă. Este, în final, un rezultat cu totul şi cu totul defavorabil – o imagine negativă care s-a aplicat României prin eforturile neprecupeţite ale şefei DNA, România cea mai coruptă ţară din Europa şi, în final, ţara care nu este capabilă să avanseze, să absoarbă fonduri europene, să deruleze proiecte din cauza terorii care s-a instalat peste tot în administraţie. Acestea sunt rezultatele”.

Comisia specială parlamentară pentru Legile Justiţiei a respins marţi în bloc, cu 16 voturi ‘pentru’, amendamentele depuse atât de senatorii ALDE la Codul penal şi Codul de procedură penală, cât şi ale deputaţilor PSD Eugen Nicolicea şi Cătălin Rădulescu.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă