14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu deplânge perioada în care ne aflăm

Tăriceanu deplânge perioada în care ne aflăm

Tăriceanu a spus, în discursul său de la şedinţa solemnă a Parlamentului, că şi în perioada comunistă românii nu şi-au pierdut speranţa în mai bine, în libertate şi în democraţie. 
 
“Ziua Naţională a României reprezintă un motiv în plus de a fi mândri că suntem români. La câteva decenii după Unire, parcursul democrat al României a fost brusc curmat de tancurile sovietice care au adus comuniştii la putere. Atunci au început românii să fie împărţiţi între duşmanii poporului şi cei care îşi luau lumina de la răsărit. Atunci am vazut ceea ce înseamnă dictonul dezbină şi cucereşte. Au fost vremuri teribile, de tristă amintire pentru poporul român, dar chiar şi atunci când i-a fost luat aproape totul, speranţa în mai bine, în libertate şi democraţie nu a putut să fie distrusă”, a afirmat Tăriceanu.
 
El a spus că istoria modernă a României are puţine momente ca cel din 1918, iar unul dintre acestea este Revoluţia din 1989. 
 
“Istoria modernă a României are puţine momente ca cel din 1918, dar cu siguranţă un alt moment important este cel din decembrie 1989.  Acum 30 de ani acea speranţă pentru libertate s-a aprins din nou, românii s-au unit şi au scuturat jugul comunist cu gândul la un nou început”, a afirmat Tăriceanu. 
 
El a mai spus că trăim vremuri în care pluralismul politic şi respectul pentru cel care nu îţi împărtăşeşte ideile par idei subersive. 
 
“S-a încheiat zilele trecute competiţia electorală pentru Preşedinţie, un proces firesc, democratic, dezirabil pentru care românii eroi şi-au dat viaţa în 1989. Dincolo de alegeri, dincolo de lupta politică, dincolo de câştigători şi pierzători, am rămas cu gustul amar al dezbinării pentru că ne-am trezit împărţiţi ca şi acum 70 de ani în românii buni şi români răi, în români care merită respect şi români care trebuie dispreţuiţi pentru că nu împărtăşesc ideile celorlalţi, în români din afară şi românii dinăuntru, în fine sunt şi alte asemenea situaţii. Trăim vremuri în care pluralismul politic şi respectul pentru cel care poate nu-ţi împărtăşeşte ideile par idei subversive pentru care poţi fi condamnat în orice moment de noul tribunal al poporului de pe social media”, a mai declarat Tăriceanu.

Cele mai citite

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Marea Britanie ar putea interzice fumatul

Una dintre principalele cauze ale deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie este fumatul, iar Rishi Sunak vrea să-l interzică. Mai exact, Marea Britanie este...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă