10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu denunță denigrarea României de către DNA

Tăriceanu denunță denigrarea României de către DNA

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că DNA se face vinovată de conturarea unei imagini pentru România în lume drept cea mai coruptă ţară. La acest lucru s-ar fi ajuns prin miile de dosare de abuz în serviciu, infracţiune care nu sunt de corupţie.

“E un deserviciu imens care s-a facut. Dar in afara de deserviciu de imagine, mai este un lucru: Romania nu sta pe picior de egalitate cu celelalte tari eurpene atata timp cat este blamata cu aceasta eticheta. E un deserviciu urias pe care ni le-am facut singuri”, a declarat Tăriceanu la Antena 3.

Întrebat dacă acest lucru s-a făcut intenţionat, Tăriceanu a răspuns: “Eu am anumite banuieli ca nu a fost din prostie facut, ci ca este premediat, parte a unui plan.

 

Procurorul general, acuzat de aroganţă şi sfidare din cauza lui Kovesi

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, l-a acuzat pe procurorul general al României, Augustin Lazăr, că se implică în politică și că nu își înțelege bine atribuțiile, considerând numirea Laurei Codruța Kovesi la Parchetul General drept o aroganță.

“Mie mi se pare că, în legătură cu Augustin Lazăr, decizia pe care a luat-o de a o numi pe Kovesi într-o funcție la Parchetul General, este un gest de aroganță, de sfidare. Adică ea e revocată pentru niște motive foarte serioase, printre care o decizie CCR, plus alte motive prezentate în cererea de revocare a ministrului Tudorel Toader și tu o numești în altă funcție. Procurorul Lazăr de multă vreme are apentență pentru politică. Are discursuri politice, ne atrage atenția ce trebuie să facem. Asta ca să vedem că nu-și cunoaște bine statutul și atribuțiile pe care le are. Gesturile acestea mi se par anormale și nu am văzut în alte țări astfel de gesturi prin care să interfereze în latura politică. Nu înțelege ce înseamnă statul de drept într-o țară democratică,

 

Dacă președintele respectă constituția, nu cred că suspendarea mai este o prioritate

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi că, atâta timp cât șeful statului respectă Constituția, nu știe dacă suspendarea mai este o prioritate. Liviu Dragnea declarase cu o zi înainte că planul suspendării rămâne de actualitate, potrivit Mediafax.

“Atâta vreme cât președintele va respecta Constituția, va lăsa ca lucrurile să evolueze normal în acest demers de a scoate mizeria la suprafață, nu știu dacă suspendarea va mai fi o prioritate. Trebuie să existe un demers solid și constitutional. Cred că trebuie să ajungem la un moment T0. Ce facem cu aceste mii de dosare în care viciile de procedură sunt evidente. Actele de poliție judiciară sunt clare. Ce facem cu ele? Le lăsăm așa?”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3. Probabil că îl vede ca în comunism. Dacă îi aduce pe ăștia din perioada comunistă la ce să ne așteptăm?”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

 

Mutarea unei ambasade nu constituie tema unui dosar penal

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că un memorandum pentru mutarea unei ambasade nu are cum să constituie tema unui dosar penal, dar în situația actuală din justiție mesajul este spre prudență, deoarece unii se tem de suspendarea premierului.

“Atâta vreme cât vom rămâne pe baricade, fiecare atitudine va fi amplificată de ceilalți. Există suspiciuni, bănuieli permanente. Eu am auzit colegi care erau îngrijorați de o suspendare a premierului pe chestiune plângerii cu mutarea ambasadei. I-aș fi spus premierului, dragă Viorica, n-ai cum să-i educi pe toți neaveniții din politică. Mai sunt și tâmpiți și demenți. Asta e. Pădurea e plină de lilghioane. Asta era într-o situație normal. Acum i-aș spune – e bine să fim prudenți. Nu se știe niciodată”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Acesta a mai precizat că lucrurile trebuie clarificate cât mai urgent, în contextul în care România va prelua președinția Consiliului UE:

“Trebuie la nivelul societății inițiat un demers de recoagulare. Sigur că vine la anul președinția Consiliului UE. România nu se poate prezenta ca o țară în care e deșirată o luptă dementă. Lupta aceasta e până la urmă mortală pentru ambele părți”, a afirmat Tăriceanu.

“Într-o situație de conflict cum suntem acum, mi-e greu să cred că unii se pot gândi la președinția Consiliullui UE. Această Comisie de aflare a Adevărului poate ar tulbura nițel apele, dar ar fi necesară. Cred că e nevoie la nivelul opiniei publice, poate dintre cei care funcționează la comandă, cărora li se văd epoleții, o să continue acest demers de slăbire a țării, dar un rol important îl văd la nivelul CSM și să facă doar poliție politică. De patru ani încoace dacă anumite lucruri le-ar fi spus se ajungea în situația de astăzi? Trebuie să existe un demers la nivelul leadearshipului politic”, a afirmat președintele Senatului, la Antena 3.

 

Tăriceanu, ironii la adresa protestatarilor

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că, pe lângă oamenii onești care ies la mitinguri, sunt protestatari care nu știu exact de ce ies în stradă, singura sursă de informare fiind Facebook-ul, iar alții sunt plătiți din străinătate.

“Problema e că cei care sunt mai gălăgioși nu vor să accepte rezultatul alegerilor. Ieșirea oamenilor în stradă ne duce la concluzia că aceste demersuri, unii sunt poate curați în ceea ce fac, dar sunt unii care sunt manevrați din străinătate. Au fost învățați cum să procedeze la mitinguri, cum să provoace jandarmii. (…) Unii participă fără să știe. Altceva în afară de pagina de Facebook nu citesc, li se pare adevărul absolut și așa dau curs unor astfel de demersuri. Rețelele de socializare joacă un rol foarte prost în cee ace înseamnă informarea. Nu numai la noi, din păcate, ci și în alte țări”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Acesta a mai spus că președintele a avut un rol de jucat în divizarea societății.

“Sper ca toate aceste modificări, care nu sunt suficiente, să mai ajute România în revenirea la normalitate. În momentul de față este o fractură uriașă. Președintele aici ar fi avut un rol de jucat, dar mă întreb dacă mai poate să joace un astfel de rol, deoarece vin alegerile anul viitor. Nu putem lăsa societatea să rămâna fracturată în acest fel”, a mai spus președintele Senatului.

 

Din culisele modificărilor la Legile Justiției

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că a existat ideea că dacă se modifică legile justiției vor fi unii care vor acuza că legile sunt cu dedicație pentru Liviu Dragnea, iar președintele a avut un rol în împărțirea societății în două tabere.

“Cu toții ne-am gândit că dacă luăm această decizie, o să sară lumea – ah vreți să-l salvați pe Liviu Dragnea. Am zis, haideți să luăm legislația din Codul penal francez, pentru că esența este acolo din legislația din perioada lui Napoleon. Sunt toate partidele astea, toți oamenii aceștia, unii dintre ei tineri. Pe mine mă cutremură. Cred că oamenii ăștia peste 10 ani o să aibă mustrări de conștiință, ce mod de gândire stalinist au avut. Ceva îngrozitor. Cred că intrarea în vigoare a Codului Penal și a Codului de Procedură penală nu va mai da posibilitatea atâtor abuzuri prin lege”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

“Sper ca toate aceste modificări, care nu sunt suficiente, să mai ajută România în revenirea la normalitate. În momentul de față este o fractură uriașă. Președintele aici ar fi avut un rol de jucat, dar mă întreb dacă mai poate să joace un astfel de rol, deoarece vin alegerile anul viitor. Nu putem lăsa societatea să rămâna fracturată în acest fel”, a mai spus președintele Senatului.

Acesta afirmă că majoritatea parlamentară va merge până la capăt cu modificarea legilor.

“Eu cred că nu e o poveste statul paralel, cel puțin în România și din câte am aflat, au început și la Comisie să privească lucrurile mai cu seriozitate în această privință. Nu ne rămâne decât să mergem până la capăt legile justiției și codurile. O să se ducă până la capăt. La legile justiției au durat 6 luni. Au folosit toate instrumentele, e adevărat legale, ca să amâne. Probabil că și la Coduri va dura tot atât. Am auzit că Viorica Dăncilă a avut o discuție cu Juncker și Timmermans care i-a întrebat în Olanda, Germania aveți abuz în serviciu? Au spus nu.”, a afirmat Tăriceanu.

 

 

 

 

Cele mai citite

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă