Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu dă vina pe opoziție pentru violențele din 10 august

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut, marţi, un apel către români să nu permită „unei minorităţi agresive şi violente” să îi întoarcă pe cei din ţară împotriva celor din Diaspora.

Rl online 0 comentarii

14.08.2018 - 15:56

„Primul mesaj este către români: suntem cu toţii cetăţeni ai României, o singură ţară şi un singur popor. Nu trebuie să permitem unei minorităţi agresive şi violente să ne împartă în susţinători ai unui partid sau altul, să ne divizeze, să îi întoarcă pe tineri împotriva celor în vârstă, pe cei din ţară împotriva celor din diaspora, ş.a.m.d. Mai importante sunt valorile care ne unesc: libertatea de exprimare, dar şi respingerea violenţei de orice natură şi respectul faţă de drepturile şi libertăţile individului şi faţă de instituţiile statului chemate să le protejeze. Ultima perioadă este marcată de o intoleranţă din ce în ce mai puternică, iar lupta politică trebuie dusă cu argumente, cu proiecte, nu cu apeluri la eliminarea adversarilor politici. Cei care le cer românilor să le poarte bătăliile lor politice, cei care îi îndeamnă la violenţă verbală sau chiar fizică, urmăresc să îi folosească drept pioni şi depinde de noi toţi să nu intrăm în jocul lor”, a scris Tăriceau, marţi, pe Facebook, citează Mediafax.

Preşedintele ALDE şi al Senatului a adăugat că unii politicieni „pun paie peste foc” şi încurajează acţiunile celor care consideră că „votul într-o democraţie este un moft”.

„Al doilea mesaj este către acei politicieni care fac acum coadă la Parchet pentru a îi denunţa în bloc pe jandarmii chemaţi să menţină ordinea. Să ataci repetat o instituţie importantă pentru că a încercat să ţină sub control violenţele din timpul protestelor şi să împiedice anarhia, este o dovadă de oportunism cras şi rea-voinţă şi trădează o mentalitate antidemocratică. Prin discursul şi acţiunile lor, aceşti oameni politici pun paie peste foc şi hrănesc excesele şi chiar violenţa unei minorităţi vocale, pentru care votul într-o democraţie este un moft, iar guvernele ar trebui schimbate prin mijloace nedemocratice, inclusiv prin violenţă. Fac apel la aceşti oameni politici să lase deoparte limbajul jignitor şi îndemnurile la violenţă pe care le repetă cu insistenţă în aceste zile. Nu aşa se ajunge la putere! România nu se construieşte cu înjurături şi abuzuri, ci prin moderaţie, efort şi respectarea valorilor care ne unesc!", a apreciat Tăriceanu.

Comentarii