10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu dă replica PSD pe OUG privind Codurile penale

Tăriceanu dă replica PSD pe OUG privind Codurile penale

“N-am văzut ordonanţa, n-am discutat acest lucru nici în cadrul coaliţiei, nici cu reprezentanţii Guvernului, în speţă cu ministrul Justiţiei, ca să am o informaţie pe baza căreia să pot face un comentariu”, a declarat Tăriceanu, la Senat.

Întrebat dacă este necesar ca acele articole din Codurile penal şi de procedură penală declarate constituţionale să fie introduse în ordonanţă, el a răspuns: “Nu discut despre chestiuni ipotetice”.

“Sunt convins că ministrul Justiţiei va veni să ne informeze cu punctul său de vedere şi, dacă va face acest lucru, va considera necesar că e un subiect important, după aceea o să vă spun care este părerea mea”, a adăugat preşedintele Senatului.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, s-a discutat şi decis oportunitatea aprobării unei ordonanţe de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală în sensul adoptării acelor articole care au fost declarate constituţionale.

Întrebată dacă a existat o discuţie despre adoptarea unei ordonanţe de modificare a codurilor, premierul a spus: “Da, a existat o astfel de discuţie în cadrul CExN. În unanimitate s-a hotărât ca articolele declarate constituţionale să vedem oportunitatea de a fi promulgate printr-o ordonanţă de urgenţă. Mai multe detalii în acest sens, pentru că ţine de aspecte de natură juridică, va da ministrul Justiţiei”.

Premierul a explicat apoi care este motivaţia pentru adoptarea unei ordonanţe şi nu a unui proiect de lege. “Am văzut că foarte multe legi au durat foarte mult, au fost contestate, trimise la CCR, s-a legiferat mult, dar în ceea ce priveşte aplicarea acestor legi termenul a fost cu mult depăşit. Am vorbit despre această oportunitate”, a explicat Dăncilă.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...
Ultima oră
Pe aceeași temă