Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu dă replica PSD pe OUG privind Codurile penale

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, a declarat că nu a discutat cu partenerii de coaliţie, nici cu ministrul Justiţiei pe tema unei ordonanţe privind modificarea Codurilor penale, anunţată cu o zi în urmă de PSD.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 11.12.2018 - 14:38

"N-am văzut ordonanţa, n-am discutat acest lucru nici în cadrul coaliţiei, nici cu reprezentanţii Guvernului, în speţă cu ministrul Justiţiei, ca să am o informaţie pe baza căreia să pot face un comentariu", a declarat Tăriceanu, la Senat.

Întrebat dacă este necesar ca acele articole din Codurile penal şi de procedură penală declarate constituţionale să fie introduse în ordonanţă, el a răspuns: "Nu discut despre chestiuni ipotetice".

"Sunt convins că ministrul Justiţiei va veni să ne informeze cu punctul său de vedere şi, dacă va face acest lucru, va considera necesar că e un subiect important, după aceea o să vă spun care este părerea mea", a adăugat preşedintele Senatului.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, s-a discutat şi decis oportunitatea aprobării unei ordonanţe de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală în sensul adoptării acelor articole care au fost declarate constituţionale.

Întrebată dacă a existat o discuţie despre adoptarea unei ordonanţe de modificare a codurilor, premierul a spus: "Da, a existat o astfel de discuţie în cadrul CExN. În unanimitate s-a hotărât ca articolele declarate constituţionale să vedem oportunitatea de a fi promulgate printr-o ordonanţă de urgenţă. Mai multe detalii în acest sens, pentru că ţine de aspecte de natură juridică, va da ministrul Justiţiei".

Premierul a explicat apoi care este motivaţia pentru adoptarea unei ordonanţe şi nu a unui proiect de lege. "Am văzut că foarte multe legi au durat foarte mult, au fost contestate, trimise la CCR, s-a legiferat mult, dar în ceea ce priveşte aplicarea acestor legi termenul a fost cu mult depăşit. Am vorbit despre această oportunitate", a explicat Dăncilă.

Comentarii

loading...